3D koekjes van Cookies4fun, te mooi om op te eten ….

Wat valt daar een leuke box in de brievenbus. Een Cookies4fun- 3d koekjes bakset, die ik direct open. Wat een leuk idee, puzzelen met koekjes. Wauw, drie fuchsia gekleurde bloemen, een pot met in de cover een basis recept voor ongeveer 10 bloempotkoekjes. Aha, maar wat zijn die twee staafjes?
En ik lees de beschrijving en de tips alvast. Het enige ingrediënt dat ik mis is witte basterdsuiker, dus daar maak ik een mental note voor. Dit komt goed van pas, want zaterdag heb ik een enigst kind. Haar zussen gaan logeren en zij wil bij Mama blijven.

Alles in huis, zussen weg, dus wij zijn er klaar voor. Stap 1- oven voorverwarmen slaan we over, want ik heb tevoren alles doorgelezen en het koekjesdeeg moet nog minimaal een half uur in de koelkast rusten. Dochterlief straalt, wat een prachtige bakvormen. Ze bewondert de voorbeelden op de voor- en achterzijde van de bewaarbox. Het water loopt haar al uit de mond. We maken het
deeg klaar, dat moet rusten in huishoudfolie. Kunnen wij lekkere broodjes gaan halen voor de lunch. Na de kaasstengels, chocolade-croissants met Fristi stroopt dochterlief de mouwen op. Die twee staafjes zijn bedoeld om de dikte van het deeg aan te geven. Daar kunnen we handig met onze roze deegroller (Blue band)overheen rollen. Haar urenlange geklei komt best van pas nu.
Het is natuurlijk de bedoeling dat we straks met de losse koekjes kunnen puzzelen. Daarvoor moet wel alles passen en moeten we zorgvuldig te werk gaan. We krijgen het deeg moeilijk uit de koekjesmallen, dus ook tussendoor laten we de koekjesvorm met het deeg erin opstijven in de koelkast. Poeh, het is wel even een secuur werkje. Het lukt uiteindelijk met een grote satéprikker rondom en rustig de vorm eruit te drukken. Nu zijn de bloemen direct versierd. De drie bloemen en negen bloempotdelen moeten voor het bakken nog 10 minuten in de koelkast. Alles voor het beste resultaat!
Dan verwarm ik de oven pas voor op 180 graden. Na het bakken moeten de koekjes nog 10 minuten afkoelen, voor we ermee kunnen puzzelen. We kunnen haast niet wachten ….. prachtig, wat ontzettend leuk! Echt te mooi om op te eten en ik maak snel wat foto’s. Tijdens het glazuren breekt de tulp van zijn steeltje. Dat geeft helemaal niet, want nu hebben we een excuus om ze te proeven. Ze zijn overheerlijk. Nu we weten hoe het moet, kunnen we ze misschien gaan bakken als traktatie in de klas. Zie je het voor je een grasmat met 25 bloemen in pot …

Neem voor bakrecepten en tips een kijkje bij Cookies4fun. Ook vragen ze of je mee wilt denken in het koekjespanel. Wij zullen veel plezier aan deze bewaarbox beleven en gelukkig hebben we de foto’s nog voor de zussen, want de koektrommel is leeg.

Bak jij wel eens koekjes?

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen*

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s