Perspresentatie Tom Du Zomer 2017 collectie

Je kan je er met de vrieskou van de afgelopen dagen niets bij voorstellen, maar deze week was de perspresentatie van de nieuwe Tom Du zomercollectie. Ik kende het merk nog niet maar, maar Tom Du staat al 25 jaar voor vrolijke kleuren, goede kwaliteit en héél veel inspiratie in jouw huiskamer. Tom Du is namelijk niet in een winkel of online te koop. Een Tom Du consulente neemt de kleding mee naar jouw huis om te laten zien aan jou en je vriendinnen en bezorgt het binnen 1-2 weken bij je thuis. Een soort Tupperware party, maar dan zonder de opdringerige sales technieken.

unnamed-4 unnamed-5

Het viel me tijdens de presentatie vooral op hoe stevig maar toch zacht de stoffen zijn. Sommige mede-moeders zullen dit misschien wel herkennen. Mijn dochter heeft namelijk snel last van texturen. Glitters vindt ze prachtig, maar vaak irriteren ze de huid. Hetzelfde geldt voor hele dikke, stevige materialen. Ik ben blij dat ze niet zo snel slijten of stuk gaan, maar zij voelt zich beperkt in haar bewegingsvrijheid. In dat opzicht alleen al, ben ik heel blij met Tom Du.

De eigenaresse (moeder van twee zoons, Thomas en Dustin) was aanwezig om kort wat te vertellen over het merk en het ontstaan van Tom Du. Ooit begonnen als een marktkraam op de Albert Kuypmarkt in Amsterdam, ontstond er binnen een paar maanden een grote kring belangstellenden om het merk heen. De eigenaresse en een groepje vriendinnen namen de kleding mee in een oude Volvo en brachten het na de marktdag naar belangstellenden. De kraam was al gauw niet meer nodig en Tom Du begon zelf kleding te ontwerpen en verkopen. Toen na een aantal jaar er zo veel vraag was dat de Nederlandse fabrieken niet meer konden voldoen, verhuisde de productie naar Turkije en nog wat later kocht Tom Du die fabriek over.unnamed-3

En het kopen van die fabriek was (naar mijn mening) het beste wat Tom Du had kunnen doen. De stoffen worden namelijk niet los ingekocht, maar zelf geweefd. Tom Du hoeft alleen maar de garens te kopen (en die zijn van een hele hoge kwaliteit) en heeft dus een groot deel van de productie én dus kwaliteit in eigen handen.

We hadden tijdens de presentatie de mogelijkheid de gehele collectie te bekijken, voelen en te fotograferen. Als meisjesmoeder heb ik me natuurlijk gefocust op het meisjesdeel, maar ik kan je de website van Tom Du van harte aanraden.

Tom Du kiest er bewust voor geen basics te maken. Je zal dus geen simpele effen katoentjes zien. Maar wel hele leuke statement pieces die elk kinderhart, zelfs die van wat oudere kinderen, sneller doen kloppen. Maar, omdat ze alles in eigen beheer hebben en geen tussenhandelaren hebben, liggen de prijzen maar een klein beetje boven die van bijvoorbeeld H&M, maar onder merken zoals Beneton of Esprit.

collage-2017-01-20

* Een van onze gastbloggers ging op uitnodiging naar dit leuke pers-event. *

Advertenties

3 comments

  1. Het is heel leuke en goede kleding maar ik hou er niet van als ze bij je thuiskomen. Voel je je toch verplicht iets te kopen. Geef mij maar een webwinkel (of een gewone). Niet goed, stuur of breng je ’t gewoon terug.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s