Uitspraken van kinderen (4)

Kinderpraat … Soms moet je er zo keihard om lachen als je eigen zoon of dochter iets heel grappigs zegt. Elin is een echt peutertje met echte peuterpraat. Zo wilde ze van de week slagroom in haar haar … Euh euh .. O ja, dat mag best…
Wij verzamelden weer wat kinderpraat en hebben het voor u op een rijtje gezet.

Heeft u ook een kindje thuis die er ook allerlei grappige dingen uitgooit? Plaats de uitspraken gerust in een reactie hieronder.

De kinderen hadden het gisteren over zakgeld op school. De oudsten hadden verteld dat ze geen zakgeld kregen maar wel klusjes konden doen, daarmee kregen ze zelfs meer geld bij elkaar dan anderen met zakgeld kregen dus die waren hartstikke blij.
Toen kwam de jongste aanzetten dat ze toch graag een zak met geld wilt hebben…

Hier stonden ze van de week voedsel te verzamelen voor voedselpakketten bij de ah
onze zoon vroeg waar dat voor was en ik zei voor de kindjes in Afrika die geen centjes hebben om eten te kopen en dan maar moeten zoeken naar eten.
Zijn we ’s middags onderweg in de auto komt de vraag van de achterbank:
“Mama zijn die kindjes dan net als vogeltjes want die hebben ook geen centjes en moeten ook zelf eten zoeken?”

kinderpraat4Evie (4) zoekt naar een bril want ze wil leren lezen.

Ik speel met mijn zoontje van bijna 4 “vang de boef” en stel een manier voor om de boef te vangen. Zijn reactie: “Ja, dat vind ik een goed idee!! Maar dat doen we niet.”

Onze oudste dochter van 10 wilt graag een oppasbaantje. Ik heb haar gezegd dat ik haar daar nog net iets te jong voor vind maar dat ze wel al ervaring op kan doen door speelafspraakjes. Zo kan ze bij mijn vriendin of andere bekenden eens gaan spelen met de baby/dreumes/peuter en vragen of ze ook eens mag eten geven of een luier verschonen. Mijn grote meid vond dat wel een goed idee en prompt in dezelfde week stond een moeder met de handen in de haren of ik even op haar dreumes wilde passen. Verhaal van mijn grote meid uitgelegd en die moeder vond het geweldig dat haar zoontje bij ons mocht komen spelen met een extra speelmaatje.
Grote dochter aan de slag tot ze merkte hoe vol energie het kindje zat…
Ze wil nog steeds een oppasbaantje maar niet meer op dat kindje, daar moet ze continu achteraan rennen en ze wilt soms ook even rustig tv kunnen kijken…

Evie (4) ik wou als baby graag Freek (in ’t wild) worden maar ik ben een meisje geworden.
kinderpraatMijn oudste dochter vroeg me laatst wanneer ik weer als model ging werken. Ik vertelde haar dat ik toch wel ouder begin te worden en dat het dan lastiger is waarop mijn jongste dochter zei: “Neehee je bent nog heeelll jong”. Gevleid door dit compliment gaf ik daarna toe dat ik ook wat te dik ben waarop de jongedame zei: “Dat is waar, vooral rond je buik”.

Krijg ik dadelijk een snoepje omdat ik rustig ben…???
Vrijdag is hier in huis poetsdag. Ik begin dan alles te wassen, op te ruimen en daarna grondig schoon te maken. Zodra school uit is haal ik ze op, dan eten we uitgebreid en luxe broodjes of tosti’s en ruimen daarna de tafel af. Vervolgens moeten de kinderen hun slaapkamers opruimen, poetsen, stofzuigen en dweilen. De meiden delen een kamer en de jongens delen ook een kamer. Aangezien de jongens buiten wilden spelen werden de taken snel verdeeld en binnen no-time waren ze klaar. Na een grondige check van mij stuurde ik ze terug en moesten ze nog wat dingen na lopen. Nadat ze dit gedaan hadden riepen ze mij, uiteraard kwam ik er gelijk aan en tot mijn verbazing zat de jongste telg op de overloop op een stoeltje met een Nintendo DSi in de hand. Ik vroeg haar wat dit te betekenen had: “Wel als ik hier zit en speel kan zus even stofzuigen en dweilen anders loop ik steeds in de weg en duurt het veel langer”, zegt ze met een strak en lief gezicht. “Krijg ik dadelijk een snoepje omdat ik rustig ben?” vervolgde ze er nog aan toe. Aangezien de kamers daarna weer tiptop waren kregen ze allemaal wat lekkers.

Thijs stapte vanochtend met z’n vader de deur uit om naar de crèche te gaan. Ik wenste hem een fijne dag, waarop hij zich naar mij omdraaide en met zijn kleuterstemmetje riep: “Oh mama, jij ook nog een héle fíjne dag hè? Toedeloe! Fijne dag!”
kinderpraat2Elin gaat dobbelstenelen als ze met een dobbelsteen gooit.

Evie (4) gaat over één dagje logeren: “Mama, is het vandaag al morgen?”

Op de basisschool vraagt de meester:
“Wie was Godfried van Bouillon?”
“Makkelijk zat toch”, roept één van de rakkers:
“dat was uitvinder van de Bouillonblokjes”.

“Mama, mag ik slagroom in mijn haar?” (Stylingmousse)

Ik moest met Joas naar het consultatiebureau en Elin (3) ging mee. Arts scheen met een klein lichtje in Joas’ ogen om te kijken of Joas het lichtje zou volgen. Na dit onderzoek mocht Elin het lichtje uitblazen. Haar reactie: “Nee joh, is toch geen kaars?”

De meisjes speelden met mijn oude telefoon en de jongste (4) neemt op: “Met Evie, de dochter van mijn mama!”

Voor nóg meer kinderpraat, lees dan deel 1, deel 2 en deel 3!

Bewaren

Advertenties

9 comments

    • Handig dat je een schriftje bijhoudt. Dat vergeet ik dan vaak weer. Heb je misschien nog een leuke uitspraak die we in de volgende blog met uitspraken kunnen plaatsen?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s