Prettig gestoorde amigurumi’s

Snoeshaan, Kattenkop, Angsthaas en Snotaap. Niet alleen grappige bijnamen maar ook bewoners van de vrolijke wereld vol Amigurumi wezens van Dennis van den Brink, beter bekend als DenDennis.

Amigurumi is een haaktechniek uit Japan waarbij je grappige en schattige poppetjes haakt. Dit wordt vaak met katoenen garen gedaan en met een dunne haaknaald. Gepriegel voor de één, heerlijk ontspannend voor de ander.

DenDennis is voor Nederlandse amigurumi liefhebbers een begrip. Zijn ontwerpen zijn origineel, schattig en heel erg grappig. Met grote ogen kijken ze de wereld en hun makers aan en kinderen zijn op slag verliefd (de mijne wel in ieder geval).

Voor dit blog haak ik één van patronen uit het boek ‘Prettig Gestoorde Amigurumi’s, Van soepkip tot snotaap’. Het is moeilijk kiezen, want ik heb een zwak voor schattige poppetjes. Het wordt uiteindelijk de Angsthaas, zoals de naam al suggereert een konijntje maar dan met hele lange oren om zich achter te kunnen verstoppen.

20170128_085837-1

Het patroon is uitstekend te volgen: je werkt toer voor toer en als er iets “bijzonders” moet gebeuren staat dat duidelijk aangegeven. In het boek wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan amigurumi- en haak-technieken, zoals de magische ring, meerderen en het wisselen van kleur. Door de stap voor stap beschrijving en de foto’s is het prima te volgen, ook voor beginners. Bij elk patroon staat de moeilijkheidsgraad aangegeven en er staat bij de moeilijkere patronen zelfs aangegeven wat er dan precies zo “moeilijk” aan is. Wel zo fijn als je probeert in te schatten of je iets kunt of niet, want er is niets frustrerender dan een haakwerkje waar je – letterlijk – mee in de knoop komt te zitten.

Patronen zoals de Angsthaas zijn verschrikkelijk leuk om te doen. Het is één van de makkelijkere patronen en ik had ‘m in een dag af. Ik heb – heel eigenwijs – een ander garen en een dunnere naald gebruikt, omdat dat voorhanden was, maar het patroon zit dusdanig goed in elkaar dat dat voor het eindresultaat niets uitmaakt. Ik heb nu al helemaal zin om aan de volgende Prettig Gestoorde Amigurumi te beginnen.

20170128_090345-1

Angsthaas gaat nu naar zijn nieuwe huis, naar een meisje dat allesbehalve een angsthaas is. Ik weet zeker dat hij daar in goede handen zal zijn en misschien wel een paar spannende avonturen zal durven beleven.

Je bent jammer genoeg te laat! Deze winactie is afgelopen.
*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Advertenties

44 comments

 1. Gaaaaaf! Ik doe heel graag mee! Haken is een van mijn favoriete bezigheden. Laatst schreef ik een blog over mijn gehaakte kerststal: https://thuisleven.com/2016/12/08/diy-je-eigen-kerststal-haken-christel-krukkert/
  Mijn laatste project was een boxtas haken voor mijn pasgeboren neefje.
  Verder heb ik al allerlei tassen, knuffels en dekens gehaakt. Nu eerst mijn kerststal eerst helemaal afmaken, en dan wil ik een tas maken met mochila haken. Heb ik nog nooit gedaan dus ben benieuwd. Heb jij er ervaring mee Inge?

  Liked by 1 persoon

 2. Haken is sinds ik een tijd thuis kwam te zitten mijn nieuwste hobby. Het gaf me rust en een nieuwe tijdsbesteding.
  Inmiddels weer gewoon aan het werk, maar haken blijft erin voor de ontspanning.
  Het meest trots ben ik op mijn taartjes(tompouce, aardbeienpunt, donut en moorkop).
  Dit boekje lijkt mij zeer leuk, weer wat nieuwe haakpatronen.

  Liked by 1 persoon

 3. Oh, wat een leuke amigurumi’s….ik ben dol op ze! Geef mij een haaknaald en garen en ik ben in mijn eigen wereld om een klein of soms groot beestje op de wereld te zetten. Graag doe ik mee.

  Liked by 1 persoon

 4. Ik heb net een beginnerscursus haken achter de rug en ben op zoek naar fijne boeken met duidelijke uitleg zodat ik ook kan beginnen met het maken van amigurumi’s.
  Dit lijkt me een mega leuk boek😃🎉! Ik ben wel een beetje huiverig om te beginnen…”kan ik dit wel?”🤔. Dus de angsthaas zou een mooi begin zijn😉.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik ben net bezig met het Muurbloempje uit “Dendennis viert feest”. Een echt plezier om te haken! Bedoeling is dat het een knuffelpopje wordt voor onze kleine meid die we in mei verwachten. Mijn man twijfelde toen ik hem het fotootje toonde, maar nu ze bijna af is, vindt ook hij het mooi. Broer is ook gek op het “popje van babyzusje”. Voor grote broer heb ik 3 jaar geleden een Hobbes (tijgerknuffel uit de stripreeks Calvin and Hobbes) gehaakt, dat was een grotere uitdaging… En leuk genoeg lijkt broer ook als 2 druppels water op Calvin!
  Als popje af is, ga ik ook het bijhorende vlindertje haken. Een aandenken voor vrienden die net hun kindje verloren hebben…

  Liked by 1 persoon

 6. Ik haak alles wat los en vast zit 😇 heerlijke ontspanning en juist amigurumi’s zijn leuk om te maken omdat ze het heel goed doen als kadootjes. Geven maakt zo extra gelukkig 💟

  Liked by 1 persoon

 7. Amigurumi’s haken zo heerlijk weg..
  Ben ook onwijze fan van DenDennis zijn patronen. Super omschreven.
  Dit boek heb ik nog niet, dus zou geweldig zijn om te winnen 🤗

  Liked by 1 persoon

 8. Ik ben een paar jaren geleden begonnen met Amigurumi’s haken; eerder deed ik alleen breien! Nu heb ik een behoorlijke verzameling ami- en haak boeken, maar deze toevallig niet!! Zou wel heel fijn zijn om aan mijn verzameling toe te voegen 😀

  Liked by 1 persoon

 9. Niet bekend met dit Amigurumi haken. Van de week een haakbijbel gekocht want ik ben nog geen volleerd haakster. Maar lijkt me een heerlijk nieuw project voor als ik de slak af heb die ik nu aan het haken ben. En vooral omdat die magische ring niet eens in de haakbijbel voorkomt!

  Liked by 1 persoon

 10. Heel erg leuk om mee te doen. Ik haak al een paar jaar amigurumi’s. Een vriendin van mij heb ik ook enthousiast gemaakt, heb haar deze ook leren haken en zij heeft er nu ook een fijne hobby bij. Ik haak vooral voor anderen en deze amigurumi’s zouden in mijn klas een mooi plekje vinden bij de kleuters.
  Bedankt voor de actie.
  Een hartelijke groet van Ilonka

  Liked by 1 persoon

 11. Ik vind de boeken van dendennis superleuk (en inderdaad is het patroon goed beschreven). Van de week het feestvarken van hem gehaakt voor neefje dat zijn verjaardag viert. Ik heb alle boeken van dendennis behalve deze dus zou superleuk zijn om te winnen!

  Liked by 1 persoon

 12. Wooow
  Een poging om mijn mama extra te verrassen !
  Ze haakt enorm veel met de boeken en ze leerd het nu aan mijn dochtertje …
  Dit boek heeft ze nog niet in haar bezit dus zou een super fijn cadeau zijn omdat ze alles haakt wat we vragen en ze ook altyd voor ons klaar staat . Mijn dochter haar papa is overleden en mijn mama staat klaar voor ons dag en nacht … dit zou dus een super cadeau /verrassing zijn !!! Want hier in belgie vind je de boeken noet zo gemakkelijk … dus een poging …

  Liked by 1 persoon

 13. Het zou super zijn om dit te winnen voor mijn mama …
  1. Ze haak altyd en alles wat je haar vraagt
  2. De boeken van dendennis zijn super gemakkelijk qua uitleg
  3. Dit boek heeft ze nog niet
  4 . Ze staat dag en nacht klaar voor mij en mijn dochter(mijn dochter haar papa is overleden)
  5. Niets is haar te veel
  6. Ze zou zo verrast zijn
  7. Hier in belgie oost vl vind je de boeken moeilijk
  8. Een droom om deze te winnen en haar te kunnen verrassen …
  En zo kan ik nog wel redenen opgeven dus duimen …

  Liked by 1 persoon

 14. dit is erg leuk om te doen en vooral dendennis zoekt zijn knuffel die ligt al weer klaar voor de volgende amigurumi om te haken en het is heel goed uitgelegd voor een beginneling

  Liked by 1 persoon

 15. Wowww!! Onwijs gaaaf!! O my God wat cuttie cuttie!!😍😍 kan eindelijk eigen knuffel maken voor mijn babygirl . Als hem kwijt raakt jan nieuwe maken zooo bijzonder 😍😍😍

  Liked by 1 persoon

 16. Mijn vriendinnetje maakt altijd leuke beestje voor mij, ze is nu zwanger dus zou het leuk vinden om haar dit boekje te geven. Kan ze voor de kinderkamer leuke knuffeltjes maken.

  Liked by 1 persoon

 17. Ik wil hem heel graag winnen voor mijn lieve moeder die al een boekje van DenDennis heeft maar er al helemaal verliefd op is 😍 Ze heeft hem al bijna 3x uit gehaakt. Heel graag❤️

  Liked by 1 persoon

 18. Ik heb nog helemaal geen ervaring en daar zou ik graag verandering in brengen. Tot nu toe heb ik heel veel dekens, babydekens, vesten, babykleding en mutsen en sjaals gehaakt, maar nog nooit zulke mooie beestjes! Ik zou het supertof vinden om dit boek te winnen en dan aan de slag te gaan!! Ik zal jullie een foto van mijn eerste creatie sturen mocht ik winnen! 😀

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s