Het klokje rond met Tiptoi van Ravensburger

img_4808Leren klokkijken is best uitdaging, maar met Tiptoi Het Klokje Rond lukt het jou op een tijdprof te worden! Help de familie van Anna in het dagelijks leven door activiteiten te verbinden met tijd en leer zo dagritmes en verbanden kennen. De 2 klokken zijn slim gemaakt zodat de verdeling van dag en nacht duidelijk wordt. De interactieve pen zorgt ervoor dat je meer leert over de tijd en zorgt ervoor dat je spelenderwijs je kennis verbreedt.
Inhoud: 1 grote, tweezijdig bespeelbare klok, 2 wijzers, 24 gebeurtenis- en kenniskaarten, 1 regelpaneel en 1 drukknop. De tiptoi stift is niet inbegrepen en moet apart worden aangeschaft.

img_4809Voorbereiding:
Alvorens je begint dien je eenmalig de kartonnen stukken uit het grote karton te drukken. Ook moet je het spel downloaden op de Tiptoi stift, hier zitten geen kosten aan verbonden en is bovendien hartstikke legaal. Als laatste moet je het klikje in elkaar zetten. Het witte kartonnetje zit op het grote stuk karton en dien je tussen de wijzers te plaatsen zodat je makkelijker kunt draaien. In de beschrijving staat het uiteraard ook allemaal uitgelegd.

Het spel
Zodra je met het spel begint dien je de Tiptoi pen aan te zetten, daarna klik je op de aan/uit icoon op de horloge (dit is het regelpaneel voor het spel). Vervolgens volg je de aanwijzingen op van de stift.

Onze mening img_4810Op de kaarten staan geen tijden aangegeven, dat maakte het even een puzzeltocht. In de beschrijving staat een overzicht van dagdelen die bij de kaarten kunnen worden gerangschikt. De kleuren op de klok geven bovendien weer wanneer een dagdeel begint en eindigt. De kinderen hebben het spel in het begin gespeeld hoe wij zelf de dag door komen, de ene fout na de andere fout werd gemaakt. Pas later is er gekeken naar het leven van Anna en waren er meer goed dan fout. Ook is het spel te spelen zonder spelvariant, het is op die manier een vrij te spelen spel waarbij er geklikt kan worden op dagdelen en de klok. Zo leren ze de tijd zonder dat er een druk van spel achter zit. Vooral de jongste dochter (van 6 die nog niet kan klokkijken) is hier mee aan het ontdekken.
Wat mij vooral is opgevallen is de interesse in tijd na het spelen van dit spel. Eerder gaf de jongste niet zoveel om tijd maar tegenwoordig is ze hier echt in geïnteresseerd en we zien zelfs vooruitgang in het klokkijken!

Waar te koop?
Het spel “Het Klokje rond” van Tiptoi Ravensburger is o.a. te koop bij Bol.com voor €18,99

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s