Vanaf vandaag op dvd- Uilenbal AL

Wat een timing op Valentijnsdag en met de voorjaarsvakantie in het verschiet. ‘Uilenbal’ een regelmatig liefkozend gebruikte term in ons huishouden, verschijnt op dvd. Voordat jullie allemaal rennen naar de dichtstbijzijnde verkoper, onder dit blog mogen we twee exemplaren verloten!

‘Uilenbal’ van dezelfde makers als ‘Kikkerdril’ is een echte familiefilm. Het Cinekid festival in 2016 werd met deze film geopend. Je zou als ouder je kind(eren) rustig op de bank neer kunnen planten, om even wat tijd voor jezelf te hebben. Dan moet je wel de verleiding, om zelf mee te kijken, kunnen weerstaan. Dus de kindercola staat al koud en een zak Nibbit is gehaald en we gaan er even voor zitten terwijl het buiten sneeuwt.

uilenbal1

De achtjarige Meral is verhuist maar vind het moeilijk om nieuwe vrienden te maken. Dat veranderd als ze de muis Piepiep meeneemt op schoolkamp. Er ontstaat een leuk vriendenclubje met zeer verschillende kinderen. Desi (Jashayra Oehlers) is een populair meisje, Jason (Matheu Hinzen) is de bink en Vito (Felix van de Weerdt) is juist verlegen. Dan wordt Piepiep gegrepen door een uil en zal blijken hoe hecht hun vriendschap is. Meral is nauwelijks te troosten en geeft bovendien haar vrienden de schuld van deze noodlottige gebeurtenis. Toch gaan ze samen op zoek naar uilenballen met de botjes van Piepiep en het is een spannende zoektocht door de bossen.

Deze film is inderdaad geschikt voor alle leeftijden. De meisjes, ook de kleuter, kunnen het verhaal goed volgen, het is niet te spannend voor ze en duurt ook niet te lang met 80 minuten. Net als ‘Kikkerdril’ spreekt het verhaal enorm tot de verbeelding en wordt er wat afgezongen in de natuur. Alleen willen ze nu ook een muis als huisdier.

‘Uilenbal’ een film van Simone van Dusseldorp, Lemming Film, Just Entertainment. Op de site zijn meer clips, lesmateriaal en kleurplaten te vinden.

Je bent jammer genoeg te laat! Deze winactie is afgelopen
*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Advertenties

37 comments

  1. J OEHOE doe heel graag. Samen met mijn oudste meid en haar vriendinnen de film in de bioscoop gezien. We willen ‘m dolgraag nog eens zien. Mijn jongste dochter nu ook!

    Liked by 1 persoon

  2. Ik doe graag mee!
    Kikkerdril was hier een groot succes dus deze zullen de jongens (en mama) ook erg leuk vinden!
    (al was het denk ik makkelijker kikkerdril te vinden dan nu uilenballen te moeten zoeken 😀)

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s