Hulpmiddelen / tips bij het schoonmaken

Om goed te kunnen opruimen en poetsen is het van belang om de juiste artikelen te hebben. Speciaal voor jullie zal ik dan ook een lijstje maken met mijn favoriete artikelen en waar ik het voor gebruik. Uiteraard staat het je vrij om onderaan dit bericht je eigen tips te delen (graag zelfs).942484

 • (schoonmaak)Azijn: o.a. voor het ontkalken van de waterkoker en kranen en zelfs te gebruiken tegen onkruid;
 • Robijn wasmiddel: voor een schone en frisse was;
 • Wasverzachter: vooral handdoeken en beddengoed zijn dan lekker zacht;
 • Lenor UN stoppables: soms mag de was net dat beetje extra’s hebben;
 • Badkamer reiniger van 3G: met deze wonderflacon kan ik bijna de hele badkamer in 1 keer schoon krijgen. Vanwege de sterke concentratie doen we er ook lekker lang mee;
 • Ajax allesreiniger: een tafel, het toilet, de keuken… ik kan niks bedenken wat ik er niet schoon mee krijg. Maar vooral vind ik de geur die blijft hangen heerlijk!;
 • Frosch allesreiniger: mijn dochter is zwaar allergisch voor schoonmaakmiddelen, best onhandig omdat ze juist heel graag wilt poetsen. Nadat we dit getest hebben blijkt ze hier heel goed tegen te kunnen;
 • Handschoenen: handig voor vieze klusjes;976994
 • Chloor: voor de binnenkant van het toilet is een beetje chloor ideaal. Zelfs schimmels kun je wegwerken met een beetje chloor. Niet te lang in laten trekken, want dan beschadigd de w.c.pot op den duur;
 •  Emmer: breed inzetbaar. Denk aan een prullenbak voor onkruid, een bak om een sopje in te vervoeren of om alle schoonmaak spullen in kwijt te kunnen als je uitgepoetst bent;
 • Afwasborstel: geschikt voor de afwas. Is je afwasborstel toe aan vervanging gebruik dan de oude voor het schoonmaken van een dierenhok, om tuintegels mee schoon te schrobben of tuinmeubilair;
 • Tandenborstel/wattenstaafje: lastige kieren waar je met je vingers niet bij komt zijn nu wel te bereiken;
 • Schoonmaakdoekjes: je kunt er niet genoeg van hebben en zelfs de kinderen vinden het leuk;
 • Theedoek: net als een katoenen luier te gebruiken voor het nadrogen en oppoetsen van spiegel of glas;
 • Wisser: met een goede raamwisser kom je een heel eind
 • Stofzuiger: ik heb meerdere stofzuigers zo heb ik een Dyson matrass stofzuiger waarmee ik huidschilfers, stofmijt en andere kleine op kan zuigen en ik heb een draadloze stofzuiger die is ideaal voor o.a. de trap, kinderen en inzetbaar als kruimelzuiger;964519
 • Doos: hier kun je alles in stoppen wat je niet meer gebruikt, spaar een aantal dozen op en ga er mee naar een rommelmarkt. Leuke bijverdienste voor de vakantie…;
 • Swiffer: met de grote schoonmaakbeurt gebruik ik deze niet, maar ze zijn wel ideaal voor een vluggertje als de deurbel plotseling gaat.

Omdat ik niet graag afgeleid raak tijdens het opruimen / poetsen bestel ik het liefst alles online, meestal heb je het de dag erna in huis en die uren kun je mooi gebruiken om eens de werkjes van de kinderen uit te zoeken, plakboeken in orde te maken of alle andere paperassen die nog liggen weg te werken.

Op Huishoudplein.nl vind je alle schoonmaak artikelen die ik benoemd heb, gebruik je liever een ander merk / artikel dan kun je dit hier ook vinden.img_5210

Advertenties

8 comments

 1. Ik zweer ook bij Ajax Allesreiniger, maar ook de Swiffer Duster. Ik vind het juist heerlijk om schoon te maken. Ruikt en voelt het huis weer lekker fris. Schoonmaakazijn is echt een wondermiddel. Google it!

  Like

 2. Ik denk dat het huis er visueel groter uitziet als het goed opgeruimd is. Ik doe mijn best om mijn nestje op tijd schoon te maken, maar mijn probleem is dat mijn spullen geen vaste plek hebben — ik ben te creatief en een beetje rommel hoort nu eenmaal bij mijn woning. Ook heb ik altijd een hekel aan het schoonmaken van tegels gehad, misschien omdat ik nooit een schoonmaakazijn heb geprobeerd en het lijkt erop dat zo’n middel wel nodig is. Maar als ik het niet leuk vind om op te ruimen huur ik liever iemand in om me te helpen 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s