Schoonmaken van je bril #DTV

Het is niet te geloven maar vanaf de dag dat ik veertig jaar werd, is mijn zicht zienderogen achteruit gegaan. Ik liet mijn ogen opmeten en kreeg een bril aangemeten. Ik kon er niet aan wennen en stond twee weken later weer bij de opticien. “Logisch”, zei de allervriendelijkste dame, “Je brillenglazen zijn vet!” “Hier heb je een spray en daarna de glazen droogwrijven met een katoenen doek”. Ik had tot die tijd alleen het gesponsorde microvezel brillendoekje gebruikt en poetste mij dagelijks ongans. Ik wist gelukkig wel dat (keuken)papier krast op de glazen. Maar deze reinigingsspray leek nog wateriger dan water en met de katoenen luier bleven er toch een paar strepen achter. Gek genoeg leek het wel of ik van een vlekje een vette veeg maakte.

depositphotos_31662109-stock-illustration-colorful-glasses-seamless-pattern-background

Thuisgekomen vertel ik het verhaal aan mijn moeder, ook een brildrager: “Joh, ik gebruik een druppeltje Dreft, dat ontvet.” Dat heb ik een tijdje lang gedaan. Eén druppel afwasmiddel en dan beide zijden met mijn vinger inwrijven en vervolgens afspoelen met heet water. Daarna direct drogen met de katoenen doek en ik kan er weer even tegenaan.

 

Tot het moment dat een vriendin de tip gaf om juist handzeep te gebruiken, want dat krast niet op je brilglazen. Ook dat klinkt logisch en heb ik ook vaak in huis. Mijn bril ruikt nu nog lekkerder dan tijdens het afwasmiddel tijdperk. Het enige puntje is dat ik met de handzeep niet goed in het hoekje van het glas boven mijn neussteun kom. Daar zit eigenlijk bijna altijd, aan beide kanten, wat aanslag. Meestal stoor ik mijzelf daar niet aan, want ik kijk eronder door, maar als ik dan een keer mijn brilglazen reinig, dan moet het ook schoon zijn. Tijdens een mystery visit in een supermarkt zag ik brillen-reinigingsdoekjes te koop. Zou dat dan de oplossing zijn?

Onder het schrijven van dit blog, plaats ik een #dtv-tje op onze Facebookpagina en ben ik benieuwd naar alle tips!

Hoe maak jij je bril schoon?

Nb. zijn je brilglazen wel van glas of juist van kunststof? En heb je je glazen ontspiegeld, houdt dan rekening met deze coating, die kan onherstelbaar beschadigen!

Advertenties

3 comments

  1. Vochtige brillendoekjes zijn funest voor kunststof glazen. Deze mag je alleen bij minerale glazen gebruiken. Tevens geen handzeep of andere producten gebruiken. Deze zijn juist wat vetter. Maak je echt je glazen niet mee schoon. Beste manier is de speciale brilspray, of idd een druppeltje dreft zonder citroen, of verdunde spiritus (niet te vaak!) Vervolgens afspoelen met koud tot lauw water. Nooit heet water. Dan heb je weer kans op craquele wat er voor zorgt dat je coating laag barst en je ook niet meer goed ziet. Werk zelf in de optiek 😉

    Liked by 1 persoon

  2. Voor het schoonmaken van mijn brillenglazen heb ik voldoende aan het gebruik van het meegeleverde poetsdoekje van de opticien. Soms spoel ik het ook af met warm water en een druppeltje Dreft, dat ruikt ook meteen lekker, haha. Handige tips in de reactie van de optiekmedewerker.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s