Steun de Dierenbescherming door het verzamelen van stickers

20170223_120655Kinderen en dieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Uitgeverijen Panini en Pizzardi Editore hebben al in 2007 de handen ineen geslagen met verschillende dierenorganisaties wereldwijd. Door middel van een stickeralbum en te verzamelen stickers dragen deze uitgeverijen (en indirect consumenten) bij aan de medische zorg voor 625 Nederlandse asieldieren in de asielen van de Dierenbescherming. Hiervoor wordt in 2017 20.000 euro gedoneerd door Uitgeverij Panini en Uitgeverij Pizzardi Editore.

Het is niet alleen het verzamelen van stickers dat voorop staat, het stickeralbum wordt ook ingezet als kennisoverdracht. Op een vrolijke, ontspannen wijze wordt de kleine spaarders informatie over dieren en de natuur aangereikt. Om dit te kunnen beoordelen hebben wij een starterspakket ontvangen met ‘stickers die dieren helpen’.

Amici Cucciolotti 2017- Dierenvrienden

Het starterspakket zit in een plastic zak en bevat een milieuvriendelijk geproduceerd album en 6 zakjes met daarin 6 dierenstickers. De kaft is stevig en Westie, de hoofdredacteur (hond), stelt zich voor. Hij neemt de lezers mee op reis door het tijdschrift doorspekt met strips en weetjes, geschikt voor oudere kinderen. Door de gevarieerde lay-out zal het stickeralbum aanslaan bij zowel meisjes als jongens. De stickers zijn genummerd van 1-348, er zijn ook vele G-stickers in de vorm van een dier zelf en extra glitterstickers te plakken, die hebben een nummering met de N en zijn vrij te plakken. Er zit gelukkig een checklist in ongeveer het midden van het boek. Ik vind in het eerste zakje een leuke Borneose Orang- Oetan die ik aan zijn tak plak en een Hoorngezicht uit het Laat-Krijt tijdperk op een glittersticker. In het tweede zakje al twee extra glitterstickers met ieder drie leuke afbeeldingen. Er is ontzettend veel te lezen en ontdekken in het stickeralbum, alleen daarom al een aanwinst binnen ons gezin.

De ‘Amici Cucciolotti stickercollectie’ is vanaf februari 2017 te koop bij de volgende
verkooppunten: AKO, Albert Heijn, Bruna, CIGO, Coop, EMTÉ, Hoogvliet, Jumbo, PLUS, Poiesz, Primera, SPAR, The Read Shop. Dierenliefhebbers en verzamelaars van alle leeftijden kunnen een starterspakket van zes stickerzakjes en een gratis verzamelalbum
aanschaffen voor €3,95. Lees meer op Amici cucciolotti around the world. Ontbrekende stickers zijn online bij te bestellen tot een maximum van 90 in totaal.

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen*

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s