‘Biggies – de 4 seizoenen’

biggies3We hebben dit boekje nu ongeveer twee weken in huis en dit boekje heb ik in die twee weken al een heel aantal keer moeten voorlezen: ‘Biggies en de 4 seizoenen’. Blijkbaar valt deze in de smaak bij Elin. En ik moet zeggen, ik vind het zelf ook een leuk boekje om voor te lezen.

Het boek kent twaalf verhaaltjes. Er zijn drie verhaaltjes over de lente, drie over de zomer, drie over de herfst en drie over de winter. In elke verhaaltje speelt één van de vier dieren de hoofdrol: de varken, de kikker, de eend of de koe. Op elke linkerkant van de bladzijde staat een illustratie en op de rechterbladzijde een verhaaltje die in rijmvorm is geschreven en acht regels telt.
De illustraties zijn mooi en duidelijk. Er zijn heldere kleuren gebruikt. De illustraties spreken zeker aan bij kinderen. Op elk plaatje is duidelijk te zien om welk seizoen het gaat en welke bijzondere kenmerken elk seizoen heeft.
biggies2
Naast het voorlezen van het verhaaltje is het erg leuk om de plaatjes te bekijken. Ik vraag Elin dan om welk seizoen het gaat op deze bladzijde en waaraan je dat kunt zien. Zo kan ze goed de seizoenen leren en de kenmerken die bij elk seizoen hoort.

In de Biggies- serie zijn nog drie deeltjes:
Biggies – op reis
Biggies – leren tellen
Biggies – kleuren
Deze boekjes zijn helaas niet meer verkrijgbaar bij de boekhandel, maar als u deze boekjes bij de bibliotheek of bij een kringloopwinkel tegenkomt, dan is het zeker een aanrader.
biggies1
Titel: Biggies – de 4 seizoenen
Auteur: Ellen van Boggelen – Heutink
Uitgeverij: De Eekhoorn B.V.
ISBN: 978 90 454 12665
Leeftijd: 2-5 jaar

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s