De 9 meest vieze plekken van het kantoor

We besteden veel tijd aan het schoonhouden van ons huis, maar we vergeten vaak een andere plek waar we toch zo’n 40 uur per week doorbrengen: onze werkplek. Helpling, het online platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, heeft de 9 meest vieze plekken op het kantoor voor je op een rij gezet.unnamed-1

Je lievelings mok
Heb jij een favoriete theemok die je liever niet in de vaatwasser zet, omdat hij dan de volgende dag misschien op het bureau van een collega belandt? Bah. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van alle mokken besmet zijn met gezichtsbacteriën, ook als ze afgespoeld zijn met heet water. Dus stuur je collega’s maar een mail met de mededeling dat ze van je mok af moeten blijven en zet hem met een gerust hart in de vaatwasser.

Je koptelefoon
Het is niet ongebruikelijk dat collega’s koptelefoons of headsets delen. Toch is het aan te raden om dit soort voorwerpen niet uit te lenen aan collega’s. Zorg voor een eigen, vaste koptelefoon en bewaar deze op een vaste plek. Bacteriën gaan op de vrije loop dankzij huidschilfers, zweet en oorsmeer. Dit kan zorgen voor uitslag op je gezicht of erger nog: luizen. Houd ook je eigen koptelefoon fris door er eens per maand een ontsmettingsdoekje overheen te halen.

Kauwen op pennen
1 op de 5 werknemers stopt wel eens – zonder daarbij na te denken – een pen in zijn of haar mond. Pennen gaan letterlijk van hand tot hand door het hele kantoor en zijn daarom niet bepaald hygiënisch. Als je dus iemand bent die van tijd tot tijd een pen in zijn mond laat verdwijnen, kun je er beter geen een lenen van je collega.

De printer
Het is vaak dringen bij de printer: iedereen wil zijn of haar exemplaren op tijd gedrukt hebben. Hierdoor wordt de gemiddelde printer en kopieermachine tot 300 keer per dag aangeraakt. Dit maakt het een broedplaats voor vervelende bacteriën. Haal daarom een reinigingsdoekje over de knoppen voordat je de printer gebruikt.

Je toetsenbord
Toetsenborden zijn berucht voor het herbergen van bacteriën, vooral omdat we de toetsen ongeveer 8 uur per dag constant indrukken en veel mensen eten achter hun computer. Huidcellen, voedselresten en zweet zorgen ervoor dat bacteriën zich in de relatief kleine ruimte snel verspreiden. Schud je toetsenbord daarom elke week goed uit en haal daarna een vochtig doekje over de toetsen.

De koelkast op werk
Druipende tupperware bakjes, beschimmelde pakken yoghurt en sandwiches waar paddenstoelen opgroeien. Bacteriën genieten van een dergelijke omgeving. Een koelkast thuis bevat gemiddeld 7850 bacteriën per vierkante centimeter en deze wordt veel minder intensief gebruikt dan een koelkast op de werkvloer. Maak de planken en lades van de koelkast op kantoor daarom om de twee dagen schoon met allesreiniger en de harde kant van de spons.

De kraan
Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat de kraan bij toiletten vaak viezer is dan het toilet zelf. Waarom? De kraan is het eerst wat je aanraakt als je klaar bent op de wc. Hoe meer mensen erop een dag naar het toilet gaan, hoe viezer de kraan wordt. Smetvrees gekregen? Sluit de kraan na het wassen van je handen met een papieren handdoekje en gebruik dit ook om de deur te openen.

De magnetron
Havermout als ontbijt, soep voor de lunch, een kant-en-klare lasagne als avondeten: in de magnetron komen alle smaken en geuren op een dag voorbij. Bacteriën hebben warmte nodig om te overleven en dat vinden ze in de magnetron. Zeker als er ook gerechten met vlees worden opgewarmd, kun je ziek worden als de magnetron niet goed wordt schoongehouden. Maak de magnetron daarom elke dag schoon met een warm sopje op basis van schoonmaakazijn.

De wc
Misschien een open deur, maar het toilet is niet in elk kantoor een zen-paleis. Ruim de helft van de Nederlandse werknemers stelt het toiletbezoek liever uit dan dat zij op het werk hun behoefte doen. Meer dan 60 procent ergert zich aan een vieze en onfris ruikende plee op het werk. Als je goed je handen wast na een toiletbezoek, hoef je nergens bang voor te zijn. Maar let op, goed je handen wassen kost tijd: 20-30 seconden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s