Winactie wasbare luier Mooregreen- Little Lamb pocket (review)

wp-1488786177324.jpgTegenwoordig gaan steeds meer mensen bewuster om met het milieu. We letten op biologisch en duurzaam, scheiden ons afval en zetten de verwarming een tikkie lager. Ook in onze keuze voor speelgoed en verzorgingsproducten voor onze kinderen worden we steeds bewuster. Liever geen riskante stoffen en alles zo natuurlijk mogelijk. Het is met die gedachte dat steeds meer mensen wasbare luiers een kans geven.

Niet schrikken, wasbare luiers zijn een stuk minder vies, arbeidsintensief en ouderwets dan ze vroeger waren. Er zijn allerlei handige trucs om te voorkomen dat je drolletjes door je wasmachine ziet drijven (want dat is waar we allemaal zo bang voor zijn, toch?) en laten we eerlijk zijn, met al dat gespuug en geklieder draait je wasmachine toch al heel wat meer rondjes dan vroeger. De printjes op de luiers zijn ook nog eens ontzettend schattig en je spaart natuurlijk het milieu door geen kliko’s vol luiers aan de weg te zetten!

We mogen van Mooregreen een Little Lamb pocket luier testen. Aangezien mijn kleinste al weer een tijdje uit de luiers is (en ik sowieso al fan ben) vraag ik een goede vriendin met een kleine prinsesje of ze eens een luier wil testen? Ze hoeft er niet lang over na te denken: natuurlijk wil ze dat! Hieronder haar eerlijke review:

De wasbare luiertest

Toen mijn dochter (nu 8mnd oud) pas geboren was kreeg ze van de ene op de andere luier vuurrode billen/buik en liezen. Wat we ook smeerden, niets hielp. We hebben toen op het punt gestaan om wasbare luiers te kopen, maar toen we een merk luier vonden waar ze wel tegen kon kozen we toch de makkelijke weg. Tenminste, wat we dachten dat een makkelijkere weg was.

wp-1488786235150.jpgDe eerste keer dat ik deze wasbare luier in handen krijg denk ik wel even: “Waar begin ik aan?” Mijn vriend, die erg voor een beter milieu is, ziet het helemaal zitten. We doen de luier samen bij onze dochter om. De verstelbare luier zit prachtig, sluit goed aan rond haar billetjes en sluit heel mooi bij haar buikje.

Net als bij een wegwerp luier, waar ik altijd even knijp om te voelen of deze ‘vol’ is, doe ik dat nu ook met de wasbare luier. Ik voel niets en laat de luier lang om. Als ze voor de 2de keer gaat slapen, gaan we de luier verwisselen. Het blijkt dat de luier wel iets te lang om heeft gezeten; haar billen zijn klam. Nu weet ik dat ik meer op de klok moet verschonen. Dit gaat goed. De billen van mijn dochter voelen droog en zijn niet rood. Het idee dat ze geen geparfumeerde synthetische luier aan heeft vind ik erg prettig.

Voor plasluiers zijn we helemaal overtuigd dat het gebruik van wasbare luiers geweldig is. We denken er zelfs aan om ze te gaan aanschaffen. Maar omdat we er nu maar één hebben en deze veel in de was zit, hebben we nog geen ervaring gehad met een poepluier. Dus hoe het is om een wasbare poepluier te verschonen… daar komen we vast nog wel achter…

Little Lamb Pocket luier – deze en vele andere soorten wasbare luiers zijn te koop bij Mooregreen

Je bent jammer genoeg te laat! Deze winactie is afgelopen, maar kijk gerust op onze win(naars) pagina voor alle lopende winacties. 

*** Voor dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen ***

Advertenties

23 comments

  1. Heb ze ook gehad, ander merk maar hetzelfde idee. Om geheel over te stappen op wasbare luiers heb je er ongeveer 4 nodig in totaal met een paar inleggers. Die inleggers heb ik nog bewaard want het is microvezel en je kan ze als je kind uit de luiers is heel goed gebruiken om je ramen te poetsen. Was ze niet met wasverzachter! Baby poepjes spoelde ik altijd een beetje uit voor ik ze in de wasmachine stopte. En de inlay altijd uit de luier halen om het te wassen. Veel plezier er nog mee en voor de winnaar straks ook!

    Liked by 2 people

  2. Deze wil ik wel winnen. Mijn dochter gebruikt ook wasbare luiers voor onze kleinzoon. Een heel verschil met de luiers die ik vroeger bij haar gebruikte. Veel makkelijker en mooier.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s