Gratis uitje: Kom in de kas – 1 en 2 april

Een gratis uitje met je gezin is natuurlijk nooit verkeerd! Voor de Zoetermeerders onder ons: zo is er bijvoorbeeld op zaterdag 18 maart open dag in het Lange Land Ziekenhuis. Vorig jaar zijn we er met ons gezinnetje geweest en het was echt ontzettend leuk! Ook voor (kleine) kinderen is er van alles te doen en te zien. Ik kan u dit echt aanraden.

kom-in-de-kas3Op zaterdag 1 april en zondag 2 april 2017 is er ook weer iets leuks te doen, namelijk Kom in de Kas. Dit jaar is alweer de 40e editie van Kom in de Kas. Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers openen dit weekend hun deuren van de kas voor jou. In meerdere regio’s verspreid over Nederland kun je gaan kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen.

Hoewel dit al de 40e editie is, ik ben er nog nooit geweest en het lijkt mij erg leuk om samen met mijn kinderen een kijkje in de kas te nemen. Nu hebben wij nog geluk, op slechts enkele kilometers afstand van ons uit zijn er 17 kassen waar we een kijkje kunnen nemen. Dat wordt gezellig van de ene naar de andere kas hoppen!
km-in-de-kas1Kinderen van 4 tot 12 kunnen hier een kleurplaat downloaden en deze inleveren in één van de kassen. Daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten voor kinderen te doen.
Bij Kom in de Kas kunnen kinderen met eigen ogen zien en ervaren hoe tomaten, komkommers of paprika’s groeien. Een dag in de kas is niet alleen leerzaam, het is ook nog eens heel lekker en leuk. Er valt overal veel te proeven en te smullen. Ook worden allemaal leuke activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen rondhoppen op skippyballen in de vorm van tomaten. En in veel kassen liggen ook grote springkussens waarop ze heerlijk kunnen spelen. Daarnaast is het in diverse kassen mogelijk om geschminkt te worden of lekker paard te rijden.

Hier kunt u zien of u ook in uw buurt een kijkje in de kas kunt nemen.
Bent u wel eens eerder bij Kom in de kas geweest? Kunt u het aanraden?

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s