Review: een foto afgedrukt op hout.

Behoefte aan eens iets anders dan een foto in een fotolijstje? Dan zijn er tegenwoordig leuke alternatieven zoals een foto op mok, kussen en zelfs op hout! Bestellen, maken en levering gaat allemaal lekker vlot en voor je het weet heb je een uniek product in handen!

Fotoshoot
Als model heb ik al meerdere fotoshoots achter de rug en elke keer weer blijf ik me verbazen over de resultaten (hoe kan een fotograaf van mij iets moois neerzetten). Toch stond er altijd héél, héél hoog op mijn lijstje een duo-shoot met mijn partner waarbij we alleen een spijkerbroek aan hebben en tegen elkaar staan zodat er bijvoorbeeld geen borsten in beeld zijn. Gelukkig hielp een goede vriend, tevens fotograaf, ons om deze “droom” te verwezenlijken. Met de resultaten ben ik dan ook heel erg blij, zeker de zwart-wit versies. Ik vind ze zo mooi dat ik er dan ook een heb laten afdrukken.

Foto op hout
Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n mens van fotolijstjes. Ik ben meer van de unieke dingen zoals een jaarplanner met eigen foto’s, een magneetbord met losse foto’s die dagelijks/wekelijks/maandelijks vervangen kunnen worden en recentelijk kwam ik iets tegen over foto’s afgedrukt op hout waar ik graag meer over wilde weten.
Nadat ik “foto op hout” intypte op Google kwam ik uit op de website FotoOpHout.nl dat onderdeel is van FotoCadeau.nl (leuk voor een nieuw project).

Bestellen en kosten
Ik klik op de button van “Bestel je foto op hout hier” en kom dan in het proces van maken terecht. Ik upload de foto die ik graag op hout afgedrukt wil hebben en kies het formaat (40x30cm). Vervolgens ga ik de foto die ik gekozen heb zodanig plaatsen dat de lijnen van het hout niet op ongemakkelijke plekken lopen. Zodra ik tevreden ben klik ik op “volgende”. Hier ga ik akkoord met het ophangsysteem dat je er extra bij kunt kopen voor nog geen €4,00 ook komt er nog een bedrag bij voor de verzendkosten en afwerking in whitewash (geeft een betere kleurechtheid staat erbij) in totaal ben ik uiteindelijk €49,33 kwijt.

Een kleine week later ontvang ik het het houten blok goed en stevig verpakt per post. Ik sta best wel verbaasd over de de kwaliteit. Uiteraard heb ik al vaker foto’s voorbij zien komen, maar om dan je eigen foto terug te zien is meestal wel een dingetje (je weet namelijk nooit van te voren of de kwaliteit echt zo goed is al wordt beweerd). Toch kan ik hier niets op of aanmerken en ben dan ook echt heel erg blij met het uiteindelijke resultaat. Dit gaat een ere-plekje krijgen op onze slaapkamer.

*** Voor dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen***

Advertenties

6 comments

  1. Ik heb ook een foto op hout hangen hier van mijn hondjes. De kids wilde ik sowieso niet want ik merk dat ik me enorm erger aan de manier waarop het topje van het koppie van onze hond is afgesneden. Zal zelf niet gauw meer een foto van dierbare mensen of dieren op hout laten afdrukken.. toch niet iets voor mij.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s