Heel Holland geniet van de Warmte

Terwijl het voorjaarszonnetje ons huis overdag steeds vaker verwarmt tot wel 24 graden, valt het wanneer de avond invalt toch wel tegen. De temperatuur daalt rap, zeker in gevoelswaarde. Ik loop hierdoor buiten nog steeds in mijn winterjas en heb mijn handschoenen standaard in de fietstas gestopt. Thuis aangekomen draai ik dan de thermostaat open en voel mij een rijk mens. We hebben het maar goed voor elkaar. Dit hebben wij zelf voor elkaar gebokst door onlangs onze grote huishoudelijke apparaten te vervangen door een energie zuinige variant. Dit is wel even een investering geweest, maar het betaalt zichzelf maandelijks terug in de energierekening en we voelen ons er goed bij.

20170121_162034

Naast de aanschaf van nieuwe apparaten, hebben we ons ook verdiept in het onderhoud hiervan. Zodat ze niet alleen zuiniger, maar ook langer meegaan. En zo ook beter de taak uit kunnen voeren waarvoor ze aangeschaft zijn. In onze wasmachine geschikt voor 7 kilo was gebruiken we alleen waspoeder en draaien met enige regelmaat een was op 90 graden. (Meer tips zijn in dit blog te lezen). Zo ook het reinigen van onze stofzuiger zonder zak en het regelmatig ontkalken van het koffiebonenapparaat en de waterkoker. Dit betreft allemaal onderhoud wat we zelf kunnen doen en daar zijn we heel strikt in. We zorgen goed voor onze spulletjes.

Een ander verhaal is het onderhoud van onze c.v. ketel. Dat hebben we na een zorgvuldig vergelijkend onderzoek uitbesteed aan Holland Warmte als specialist op dit gebied. Naast een uitgebreid assortiment c.v.ketels bieden ze ook de mogelijkheid deze met een verlengde garantie en een All in Extra servicecontract af te sluiten. Ook installeren ze al ruim 50 jaar door heel Nederland en voorzien ze ondertussen heel Holland van Warmte. Wat ik een geruststellende gedachte vind, is dat de servicedienst 24 uur per dag bereikbaar is. Hoe vaak is het me al niet gebeurd dat op vrijdagmiddag tegen 17 uur een storing optreedt en we rustig af moeten wachten tot de volgende maandagochtend. Dat is zeker met warmte of water erg vervelend met drie kindertjes in huis. Dus terwijl New York ingesneeuwd is, koester ik het voorjaarszonnetje en aansluitend draai ik de thermostaat met een gerust hart open. Wat een rijkdom…

 *dit artikel is binnen een samenwerking tot stand gekomen*

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s