999 Games – Het Orakel van Delphi

Het Orakel van Delphi was in de tijd van de oude Grieken een legendarische waarzegger genaamd de Pythia. Deze priesteres van de god Apollo werd geraadpleegd bij elke belangrijke veldslag en onder de invloed van een soort religieuze vervoering gaf zij vervolgens cryptische profetieën af.

Dat cryptische had de Pythia gemeen met de spelregels van Het Orakel van Delphi. Dit spel is duidelijk bedoeld voor de leeftijden 12+ en vergt echt wel even een uurtje studie voordat je door hebt wat de regels zijn en hoe het speel nou precies gespeeld moet worden.

Versimpeld weergegeven is het de bedoeling dat je 12 opdrachten uitvoert door met je boot naar verschillende plaatsen op het spelbord te varen. Die opdrachten kunnen betekenen dat je een offer brengt aan een bepaalde God, een standbeeld voor hem/haar bouwt, monsters verslaat of een zogeheten cultusplaats bouwt. Onderweg krijg je hulp van beroemde Griekse helden en kan je gunsten ontvangen van Goden. Het Orakel bepaalt (door te dobbelen) voor elke beurt wat je precies mag doen.

De eerste keer dat wij dit spel speelden hebben we er twee uur over gedaan het spel op te zetten en de regels te begrijpen. De tweede keer ging al heel wat vlugger. Het spel bestaat uit een heleboel losse maar mooi gemaakte houten stukken die de cultusplaatsen, offers etc. weergeven. Het spel zit ontzettend goed in elkaar. Het is stevig en kan zeker tegen een stootje. In verband met de vele losse stukken is het niet aan te raden het op de camping te spelen, maar gewoon thuis met een kop thee kan het prima.

Zo is het spel ook gemaakt. Het is een spel met een verhaal, waar je de tijd voor neemt. Een kop thee of een glas wijn erbij en je hebt een avondvullend programma. Het is vooral leuk voor kinderen die bijvoorbeeld een interesse in geschiedenis of Grieks en Latijn hebben. Je maakt op een heel speelse manier kennis met alle belangrijke namen uit de Griekse mythologie.

Het orakel van Delphi is online en in gespecialiseerde speelgoedwinkels te koop bij Bol.com voor €49.95.

*** Voor dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen***

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s