DIY-een gezellige tafel voor de paasbrunch..

Over een maand is het Pasen en dat is voor veel mensen een reden om gezellig samen met familie te eten. Een Paasbrunch is dan een leuk alternatief en we laten zien hoe je op een goedkope manier je tafel gezellig aan kunt kleden zonder dat er een flink prijskaartje aanhangt. Hierbij hebben we gedacht aan mensen met kinderen, mensen zonder kinderen in de familie of eventueel met oudere kinderen. Vandaar dat we een kindertafel bespreken en een tafel voor volwassenen.

Vaak als je door tijdschriften of woon magazines bladert zie je de mooiste etagères op tafel staan en het staat natuurlijk prachtig om op je paastafel. Helaas zijn deze etagères meestal erg duur en is het zonde om een groot bedrag uit te geven voor 1 dag per jaar. Daarnaast neem je dan vanwege de prijs maar een exemplaar in een neutrale kleur zodat je hem wel vaker kunt gebruiken. Daar hebben wij nu een goede tip voor waar iedereen wat aan heeft. Je kunt namelijk een etagère maken van je eigen servies. In de kleur of stijl die jij op dat moment in huis hebt of waarvan je het de moeite waard vindt om een paar van aan te schaffen. Hiervoor heb je een groot bord, een (soep)kom en een ontbijtbord.

Voor de kinderen hebben we leuke naamkaartjes gemaakt zodat ze kunnen zien waar ze mogen zitten. Om in het thema van Pasen te blijven staat er uiteraard een paasei op en omdat kinderen dol zijn op lintjes hebben we ook dat erin verwerkt. We hebben alles vastgeplakt met dubbelzijdige tape. Wat heb je nodig?

 • Witte kaarten
 • Verschillende kleuren papier naar keuze
 • Satijnlint in kleur naar keuze
 • Schaar
 • Dubbelzijdige tape
 • Zwarte stift

Ook vinden de kinderen het leuk dat hun borden leuk opgemaakt zijn dus hebben we een paashaas van papierkarton gemaakt waar we hun bestek in hebben geschoven. Hiervoor hebben we een afbeelding gebruikt van Pinterest. Deze hebben we uitgeprint en als mal gebruikt om een omtrek te maken op papier in een kleur naar keuze. Vervolgens hebben we met een mesje de sneetjes gemaakt waar het bestek door kan. En om het geheel af te maken hebben we er weer een lintje en strikje aangemaakt en alles vastgeplakt met dubbelzijdige tape. Wat heb je hiervoor nodig?

17311451_721779454662651_1734897243_o

 • Mal: template haas
 • Kaartkarton in kleur naar keuze
 • Snijplank/snijmat
 • Mesje
 • Satijnlint in kleur naar keuze
 • Dubbelzijdige tape

Als laatste wilden we ook iets leuks op tafel in de stijl van Pasen waar we voor de kinderen hun strooisels zoals hagelslag en hun gekookt eitje in konden doen. We hebben daarvoor geel papier gebruikt en een (siliconen) cupcake-vorm zodat het op een narcis lijkt. Maar je kunt natuurlijk elke kleur gebruiken die je maar wil. De cupcake-vorm hebben we niet aan de bloem vastgeplakt zodat iedereen het bakje zo kan pakken en weer terug kan zetten zonder dat het erg onhandig wordt.  Voor deze bloembakjes heb je het volgende nodig:

17357409_721779451329318_1509881233_o

 • Mal: template bloem
 • Papier in kleur naar keuze
 • Cupcake-vorm (siliconen) in kleur naar keuze

Uiteindelijk is dit de kindertafel geworden zoals deze eruit gaat zien voor de Paasbrunch. Hopelijk vinden de kinderen het net zo mooi als wij zelf.

17349369_721779477995982_421363050_o

Voor de tafel voor volwassenen hebben we een etagère gemaakt van 2 roze borden met een koffiekopje ertussen. We hebben een tafel-set van Riviera Maison gebruikt die bestaat uit placemats en servetten. Verder hebben we nog wat goedkope etagères van de Action gebruikt. Om de tafel nog een beetje aan te kleden hebben we wat paasdecoratie neergezet. Een foto  van de tafel voor volwassenen.

paasbrunch 1

Maak jij ook veel werk van een gedekte tafel?

Linda & Chantal zijn te volgen op Lifestyle Mommy’s

6953161-stones-gerbera-flower

 

 

Advertenties

9 comments

 1. Wat een gezellige ideeën!! Ik wil er altijd meer van maken wanneer ik de supermarkt magazines lees bijvoorbeeld… maar uiteindelijk valt het resultaat toch altijd tegen en vergeet ik bijvoorbeeld de helft. Goed idee voor dit jaar om er toch wat meer mee te doen.. heb nog 4 weken dus moet lukken 🙂

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s