Sepp de Wolvenvriend (AL)

Mijn zoon van zeven is dol op wolven en als we een film ontdekken die Sepp de Wolvenvriend heet, is hij meteen enthousiast. Samen met de zus van drie gaan we er eens lekker voor zitten.

wp-1489752265901.jpg

Het verhaal speelt zich af in Zwitserland, lang geleden. Sepp woont met zijn ouders in een traditioneel klein dorpje in de bergen en heeft een eenvoudig maar mooi leven. Zijn familie heeft koeien en geiten en verkoopt zelfgemaakte kazen. Dan gaat de levering van de kazen helemaal mis en komt het gezin in grote financiële problemen. Zelfs Kleintje, het jonge geitje dat Sepp als huisdier houdt, moet worden geruild tegen boodschappen. Tot overmaat van ramp wordt Sepp ook nog eens gepest omdat hij voor een belangrijke optocht in het dorp maar een kleine geitenbel heeft, in plaats van een mooie grote koeienbel. Dan is maat vol en gaat Sepp op zoek naar een oplossing.

De film is gebaseerd op een beroemd Zwitsers kinderboek: Schellen-Ursli van de schrijfster Selina Chönz. Het originele boek is niet erg dik en is in de film alleen maar te zien als de laatste twintig minuten. Het verhaal dat er bij verzonnen is, sluit er naadloos op aan. De sfeer van de film is prachtig: je wilt meteen op vakantie naar de bergen. Met een bijna nostalgisch gevoel word je meegenomen in een wereld waar geen auto’s, televisie of internet. Het is echter geen sprookje, de wanhoop die de ouders van Sepp voelen als het geld opraakt is mooi maar duidelijk in beeld gebracht.

Het verhaal is origineel en zoonlief leeft erg mee met Sepp en alle nare dingen die hem en zijn familie overkomen. De schurken – de valse winkelier en zijn zoon –  zijn echt enorm onsympathieke figuren die de ene na de andere gemene streek uit halen en dit maakt het verhaal natuurlijk nog spannender.

wp-1489752265903.jpg

De film heeft mooie thema’s zoals vriendschap, familie en gemeenschapszin. Uiteindelijk komt het hele dorp samen om Sepp en zijn familie te redden. De band die Sepp met dieren en met name de wolf en het geitje heeft is heel mooi weergegeven. Hij raakt bevriend met een wilde wolf door het weinige eten dat hij heeft met het dier te delen. De wolf speelt op zijn beurt een belangrijke rol in de oplossing voor al Sepps problemen. De film is niet eng maar wel spannend en het houdt je geboeid tot het eind. Hoewel mijn zoon wel vindt dat de wolf een nog veel grotere rol had mogen spelen, vindt hij het een leuke film, net als mijn dochter van drie die het soms wel een beetje spannend vindt, maar wel de hele film uitkijkt. Een mooi verhaal in een prachtige omgeving, voor dierenliefhebbers van alle leeftijden. 

Sepp de Wolvenvriend van Just4Kids is nu verkrijgbaar op DVD en VOD

Je bent jammer genoeg te laat! Deze winactie is afgelopen.
*** voor dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen ***

Advertenties

22 comments

 1. Leuk voor Gijs! Als je grote zus een sprookjesliefhebber is en meerdere keren per week het verhaal van Roodkapje wil lezen… dan word je al snel een wolvenfan. Gijs slaapt al jaren met zijn ‘Wolfie’ in bed. Ik zou hem dolgraag verrassen met deze film.

  Liked by 1 persoon

 2. Wat een leuke film lijkt me dit. dochter elise van 6 is wel een beetje klaar met tekenfilms en heeft onlangs kikkerdril en uilenbal gezien en zulke films vindt ze geweldig dus ik denk dat ik haar hiermee wel zou verrassen! liefs melissa (melissamaas@hotmail.com)

  Liked by 1 persoon

 3. Mijn jongste dochter en ik hebben ‘m in de bioscoop gezien en kijken hem graag nog eens met de rest van de familie! Wie weet hoeft Daphne nu niet te huilen, nu ze weet dat het goed afloopt 😜… Ze moest toch hard huilen na de lawine! Ik zei dat hij vast al in het huisje zou zitten….nou eh…niet dus…
  Al snikkend verweet ze mij dat ik dat gezegd had toen bleek dat het niet zo was….

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s