De Nationale actie ‘Ik wil een prentenboek’ voor het eerst in Vlaanderen

Stel je eens voor dat alle kinderen een eigen plankje met prentenboeken in de kast zouden hebben staan waar hun ouders hen uit voorlezen? Niet een keer, maar wel duizend keer! Stel je voor dat dat niet alleen zou zijn weggelegd voor de kinderen die ouders hebben die regelmatig de boekhandel bezoeken, maar voor alle kinderen, rijk en arm. En dan niet zomaar wat prentenboeken, maar de allermooiste en leukste die er op de markt zijn, prachtig gebonden in full colour. Dat zou toch geweldig zijn?

Niet alleen omdat je ieder kind (en iedere ouder!) dat plezier en die rijkdom toewenst, maar ook omdat we weten dat voorlezen en boeken de basis zijn van geletterdheid, schoolsucces en van een mooi leven. Maar ook van een evenwichtige en kansrijke samenleving, waarvan de cohesie sterker wordt dankzij de gedeelde verhalen. Dat begint bij prentenboeken.

unnamed-5Daarom stellen we je het volgende initiatief voor: Ik wil een prentenboek!
‘Ik wil een prentenboek!’ Is een activiteit van de stichting ‘Geef mij maar een boek!’ die ernaar streeft om ieder jaar ook een jeugdboekenklassieker voor 2 euro aan te bieden.

De stichting ‘Geef mij maar een boek!’ heeft een breed samengestelde initiatiefgroep in het leven geroepen waarmee zij haar plannen en initiatieven bespreekt. Daarnaast zoekt zij samenwerking met een groot aantal maatschappelijke organisaties die lezen en geletterdheid hoog in het vaandel dragen.

Het verbindt ouders, grootouders en kinderen met de boekhandel door het plezier in het voorlezen te vergroten en mooi uitgevoerde boeken met spannende en verrassende verhalen te delen.

De actie “Ik wil een prentenboek” gaat van start op 7 april. De prentenboekklassieker De Gruffalo is binnen deze actie te koop voor maar 2 euro per boek.

Wij zijn benieuwd wat jij van deze leuke actie vind!

Winnaars

Helaas deed niemand mee aan de winactie voor een cadeaubon om je lichaam te resetten door cryotherapie. Daarom krijgt de eerste die ons mailt (thuisleven@gmail.com) deze toegestuurd. De bon is vergeven

Volgende week zijn er weer meer winnaars dus noteer het in de agenda om dit niet te missen. Bovendien lopen er nog heel wat winacties waarbij je kans maakt op leuke prijzen.

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s