Zoofy- De Top-5 klussen die de lente nóg leuker maken

Klaar met regen, klaar met storm. Klaar voor de lente! Nou, bijna dan. Eerst nog even je huis en tuin klaar maken voor de lente. Het kan natuurlijk niet dat je in een tuin met allemaal onkruid gaat zitten… Als online klusplatform staat Zoofy dagelijks in contact met mensen die liever klussen uit laten voeren door professionals. Heel logisch! Vooral in deze periode zijn er een aantal klussen die veel vraag hebben.

Voor jullie hebben we een top-5 gemaakt met klussen die je deze lente echt uit moet (laten) voeren:

  1. Een buitenkraan plaatsen. Er zitten eigenlijk geen nadelen aan het hebben van een buitenkraan. Hoe fijn is het bijvoorbeeld als je je mooie grasmat kan sproeien, je zwembadje kan vullen en je planten water kan geven? Je hoeft het alleen maar open te draaien en je kan lekker sproeien. Voor een loodgieter is het plaatsen van zo’n kraan een eenvoudig klusje. Hij boort een gat in de buurt van je leiding en zorgt ervoor dat er een tussenstuk wordt geplaatst. Hierdoor kan hij een leiding naar buiten laten lopen. Hier hoeft dan alleen nog maar de kraan op aangesloten te worden. Zoofy 1
  2. Gras zaaien. Is je mooie gazonnetje toe aan wat liefde? Doe het voordat de zon echt gaat schijnen! Verwijder eerst al je onkruid en egaliseer je grond. Is er veel mos? Verticuteer dan eerst je gazon. We raden aan om te zaaien tussen april en mei, op een dag met weinig wind. Op vochtige en warme dagen ontkiemt het graszaad het beste. Hark het graszaad in en druk het zachtjes aan. Dit bevorderd het kiemproces. Maai het gras altijd pas als het minimaal 8 centimeter is. Meestal is dat na een week of 4.
  3. Het schoonmaken of vervangen van je dakgoot. Misschien niet een klus die in het oog springt, maar wel een hele belangrijke. Een verstopte of kapotte dakgoot kan namelijk zorgen voor lekkages, schimmel en rottend hout. Dat wil je natuurlijk niet! Je kan zelf je dakgoot schoonmaken als deze laag zit, bijvoorbeeld bij een schuurtje. Mocht je een hoge dakgoot hebben kan een dakwerker deze in een uurtje schoonmaken. Zorg ervoor dat alle herfst- en wintertroep uit je goot is! Zoofy 2
  4. Een terras aanleggen. Natuurlijk is niet iedereen fan van gras. Het onderhoud van het gazon vergt namelijk tijd en moeite. Een andere optie is het aanleggen van een terras. Met wat hulp van een vakman is je grasmat zo vervangen door een mooi terras met een luxe lounge-set. Dit zou dus zomaar het beeld van jouw warme maanden kunnen zijn.
  5. Struik snoeien. Je tuintje moet er wel netjes uitzien natuurlijk. Goed gesnoeide struiken zorgen voor een mooi uitzicht. Zorg ervoor dat je bij het snoeien altijd scherp gereedschap gebruikt. Dit voorkomt rottende snoeiwonden en bloedingen. Het is aan te raden om net boven plekken waar een jonge scheut zich naar buiten richt te snoeien. Deze zal hierna verder groeien en zorgt voor een natuurlijke structuur van de struik.

Het leuke aan top-5 lijstjes is dat ze voor iedereen anders zijn. Wij zijn erg benieuwd wat jullie deze lente als eerste gaan opknappen. Laat vooral weten wat het eerste is dat je gaat doen als de zon gaat schijnen.

Deze blog is geschreven door Zoofy.nl, daar regel je de juiste vakman!Zoofy

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s