Celestial Seasonings Thee Winterspices

Nee, ik ben zeker geen theeleut, ik ben meer een koffieleut. Maar af en toe een kopje thee vind ik toch wel lekker. Vooral in de winter als het koud is, is het niet verkeerd om met een lekker kopje thee en met een boek onder een warm dekentje op de bank te zitten. In de winter kies ik vaak voor de smaak ‘Winterglow’ en in de zomer vind ik fruitsmaken als sinaasappel, citroen en appel erg lekker. Daarom zei ik geen ‘nee’ toen mij werd gevraagd om de Celestial Seasonings Winterspices te testen.

Verpakking
Ik krijg 3 doosjes thee thuisgestuurd om te proeven. De smaken behoren tot de Winterspices namelijk: Bengel Spice Infusion, Chai Thee India Spice en Mandarin Orange Spice Infusion.
Het eerste wat mij opvalt is dat de doosjes er erg vrolijk en kleurrijk uitzien met mooie tekeningen. De tekeningen dekken ook de smaak van de thee en waar de thee oorspronkelijk vandaan komt. Het doosje alleen al straalt kwaliteit uit.
Als ik één doosje openmaak zie ik een papieren zakje en in dat zakje zitten de theezakjes. Het eerste wat mij opvalt is dat er geen touwtje aan het theezakje zit. Persoonlijk vind ik dat niet heel handig, maar met een lepeltje kun je natuurlijk ook het zakje uit je theeglas scheppen. In één doosjes zitten 20 theezakjes.
De kruidige geur van de thee komt je ook al tegemoet zodra je het papieren zakje openmaakt.

Bereiding
Op de doosjes staat de beschrijving hoe je de thee moet bereiden. Je moet net niet kokend water over één theezakje in je theeglas gieten. Daarna laat je het 4 tot 6 minuten trekken en kun je het zakje verwijderen. De geur van de thee vind ik al best sterk en ik houd niet echt van lang getrokken thee, dus 4 tot 6 minuten vind ik zelf erg lang, maar dat is natuurlijk ieder zijn persoonlijke smaak. Ook na wat korter trekken heb je al een sterke smaak van de thee en proef je de verschillende smaken in de thee heel goed.

De drie smaken
Van Mandarin Orange Spice weet ik zeker dat ik die heel erg lekker zou vinden en dat klopte ook na het proeven. Het heeft een frisse, fruitige en kruidige smaak. De thee is wat sterker van smaak dan de Winterglow van Pickwick. En door de frisse en fruitige smaak van sinaasappel is deze thee niet alleen lekker in de winter, maar ook in de andere seizoenen.
Ingrediënten: sinaasappelschil, hibiscus, geroosterde cichorei, rozenbottel, kaneel, kruidnagel, koriander, braamblad, kamille, meidoornbes, natuurlijke aroma van mandarijn met andere natuurlijke aroma’s.

Bij het openmaken van het doosje Bengal Spice komt de kaneelgeur je al tegemoet. En inderdaad, als je de ingrediëntenlijst bekijkt heeft kaneel ook de grootste aandeel in deze smaak. Ingrediënten: kaneel, geroosterde cichorei, geroosterd johannesbrood, natuurlijke aroma’s van specerijen en vanille met andere natuurlijke aroma’s, gember, kardemom, zwarte peper, kruidnagel en nootmuskaat.
De thee smaakt heel erg naar kaneel. Als je daarvan houdt zul je deze best lekker vinden. Ik zou deze thee niet elke dag willen, maar voor een keertje is het prima te doen.

De minst lekkere, maar toch ook wel goed te drinken, vind ik de Chai Thee. Deze thee heeft meer de smaak van zwarte thee met wat specerijen erdoor. Het heeft niet zo’n uitgesproken smaak als de andere twee soorten. De thee is ook wat minder sterk. Als je graag zwarte thee drinkt zul je deze misschien wel lekker vinden. Het is maar net waar je voorkeur ligt en smaken verschillen nu eenmaal. Ingrediënten: zwarte thee, kaneel, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat, zwarte peper, Chinese steranijs, geroosterde cichorei, natuurlijke aroma en vanilleboon.

Conclusie
De verpakking van Celestial Seasoning is mooi, chique en vol met mooie kleuren en tekeningen. Je zou met deze doosjes thee een ontzettend leuk theecadeaupakketjes kunnen maken. De smaken van deze thee zijn sterk (ik twijfel op een gegeven moment zelfs of een zakje niet voor pot thee bedoeld zou zijn in plaats van een theeglas). Zodra je het pakje openmaakt komt de geur je tegemoet, dat is wel lekker. Zelf vind ik de Mandarin Orange Spice het lekkerst, maar dat is natuurlijk ieder voor zich.

Klik hier voor de website en facebookpagina van Celestial Seasonings.

*Voor dit artikel hebben we review-exemplaren ontvangen*

Advertenties

2 comments

  1. Ik heb dit merk nog niet geprobeerd…. (ben een thee- én een koffieleut) maar vind de verpakking altijd zo bijzonder. Hij is wel vrij prijzig geloof ik… dat ik ‘m daarom nog niet eerder heb meegenomen. Maar ik laat me vast een keer verleiden door de verpakking alleen al 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s