Recensie: Schatten uit de natuur van Gottmer

Met regelmaat komen de kinderen thuis met een bijzondere steen. Althans dat vinden de kinderen want ik zie er vaak niks bijzonders in. Maar hoe leg je kinderen uit wat een bijzondere steen is en wat niet? Gottmer heeft daar het ultieme antwoord op namelijk het boek “Schatten uit de natuur”. Geheel onpartijdig en vol met feiten. Maar het mooie van dit boek is wel het feit dat dit niet alleen zeer interessant is voor kinderen maar ook voor volwassenen!

Het boek
Het valt mij bij het open slaan van het boek op dat dit niet zomaar even een boek tussen door is. Het staat namelijk boordevol prachtige foto’s en is daardoor een ware encyclopedie voor de verzamelaar.
De inhoud van het boek is netjes gecategoriseerd waardoor je alles makkelijk op kunt zoeken. Mocht je het desondanks toch niet helemaal vinden dan kun je het Register raadplegen, dat achter in het boek staat.
Op elke pagina staat extra informatie die goed is als achtergrond informatie. Zo lees ik bijvoorbeeld dat Graniet een moedergesteente is van onze planeet en dat dit o.a. wordt gebruikt voor straatkeien en als bouwmateriaal. Dat laatste wist ik wel maar dat de hele aardkorst uit maar liefst 70% graniet bestaat wist ik dan weer niet. Zo staat het hele boek vol met stenen, mineralen, fossielen en schelpen.

Info en waar te koop
Auteur: Dan Green
Uitgever: Gottmer
Schatten uit de natuur is o.a. hier te koop voor €16,99

** Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen **

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s