World backup day op 31 maart

Geef wat extra aandacht aan uw dierbare foto’s en belangrijke bestanden tijdens de wereld back-up dag op 31 maart. Het zal je maar gebeuren… Alle vakantie- of babyfoto’s zijn verdwenen van je laptop of smartphone, omdat je vergeten of te laks bent om een back-up te maken. Dat is mij overkomen toen mijn laptop crashte. Daar stonden foto’s op die nergens anders opgeslagen waren. Dag foto’s van de geboorte en eerste verjaardagen van onze jongste dochter. Ik hoop niet dat ze er later naar zal vragen….

Dus op 31 maart zal ik alles back-uppen! Wees hier op voorbereid! Al je belangrijke digitale gegevens gewoon even naar een (tweede) harde schijf kopiëren zodat je niets kwijt raakt. Ook bestaan er cloud-bedrijven zoals iCloud, Dropbox, Google Drive of OneDrive die je data opslaan. In dit digitale tijdperk is het essentieel hier een keuze in te maken. Het doel van deze dag is om aandacht te schenken aan backups en behoud van data. 

Net als je computer is het belangrijk om een online back-up van je smartphone te maken. Hoe je dat doet, verschilt per besturingssysteem:

iOS
Instellingen > iCloud > Vink aan waar je een back-up van wilt maken > Reservekopie > Vink ‘iCloud-reservekopie’ aan > Maak nu reservekopie;

Windows
Toepassingen > Instellingen > Back-up > Applijst & instellingen > zet de schakelaar om naar ‘Ingeschakeld’;

Android
Instellingen > Back-up maken en resetten > Back-up maken van mijn gegevens of Instellingen > Privacy > Back-up mijn gegevens (bij oudere Androidversies).

 

Heb jij al een backup plan?

Advertenties

4 comments

  1. Oh je bent niet de enige hoor… ik had een laptop EN 2 backup harddisks…. Toen crashte eerst mijn laptop. Ik blij dat ik m’n backup’s nog had. Toen stopte ik de verkeerde lader in harddisk 1 en was die kapot. EN je raadt noooooooooit wat ik met HDD2 deed 😦 … inderdaad… blonT als ik ben stopte ik daar 2 weken later gewoon dezelfde lader in. OOK STUK! En toen was ik het dus kwijt… nu ben ik wel van de fotoboeken, dus ik heb nog wel veel op papier… maar digitaal ben ik veel kwijt (ook al had ik ook nog wel dvd’s gebrand met foto’s van de geboorte van de kinderen). Ik heb die 2 HDD’s nog weggebracht, maar er kon echt niks meer aan gedaan worden. Ze waren doorgebrand. Wonder boven wonder… vond ik een halfjaar later NOG een HDD… en daar heb ik ook nog foto’s op staan. Natuurlijk absoluut niet alles… maar ongeveer 1/3 is er nog. Beter iets dan niets. Nooit geweten dat ik dingen zo vaak backupte… maar blijkbaar kende ik mezelf al heel goed.

    Maar zo’n back-up-dag: ik ben voorstander!! Maar stiekem zou het wel handig zijn om zo’n dagje in het weekend te doen… dan hebben we toch allemaal net even wat meer tijd…

    Liked by 1 persoon

  2. Linda~ Wat erg zeg! Elke 2 a 3 maanden haal ik alle foto’s en andere bestanden van mijn telefoon en laptop en zet die op de externe harde schijf. Just in case. Was een tip van mijn oom toen en dat heb ik maar meteen gedaan. daarna crashte de laptop maar dat was dus “niet zo erg” in die zin dat we de foto’s enzo nog hadden. Ik was opgelucht dat ik toch niet zo eigenwijs geweest was als anders hihi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s