Play Doh Touch, het nieuwe kleien

Play Doh, wie kent het niet?
Wij wel, we hebben toen we nog in Taiwan woonden en de oudste (nu 7) nog geen 1 was een hele grote ton gekocht bij een grote Amerikaanse winkel. Nog steeds gebruiken we die af en toe, maar steeds minder en minder.
Daar kwam vandaag verandering in!IMG_1775[684]

Play Doh Touch, of zoals mijn zoon las, tauggg. Hij is normaal niet zo van het kleien, dat doet zijn zusje van 4 wel . Hij vond zichzelf er echt wel te groot voor. Maar nu heeft hij met zijn zusje de hele avond met Play Doh zitten spelen.

Play Doh Touch Breng ze tot leven, is een interactief klei spel. Je eigen creaties op je tablet of telefoon. Met de gratis app scan je je figuurtjes, monsters, alles wat je kan bedenken en kleien. Die komen dan tot leven in je eigen digitale wereld.
Ze hebben nu al talloze prijzen in de wacht geslaapt waaronder de KAPI award.  En wij begrijpen wel waarom! De KAPI award is een prijs voor innovatie in kinder media.

De set bestaat uit:
5 digitale figuurstempels
5 digitale actiestempels
4 gereedschapjes
15 steekvormpjes
7 potjes Play-Doh boetseerklei, totaal 392 gram klei
Handleiding. De app heeft 5 werelden. (Tegen betaling zijn er meer werelden beschikbaar)

Mama, zet je wel even in de blog dat dit echt vet cool is?” Waarop ik natuurlijk vroeg of er ook dingen zijn die Play Doh nog kan verbeteren. Maar nee, alles is super volgens hem. Hij heeft zijn zusje goed geholpen, samen hebben ze de app geïnstalleerd. De diertjes die erbij zitten gemaakt en de verschillende stempels getest. Alleen het scannen vonden ze wel moeilijk en daar kon ik bij helpen. De figuurtjes die je maakt kunnen verschillende dingen doen in je wereld. Zo kunnen ze met de vlinder stempel vliegen en met een toverflesje maak je er duplicaten van. De steekvormpjes zorgen voor je achtergrond in de wereld waar je beestjes doorheen vliegen. Met je vinger zijn ze gemakkelijk bestuurbaar. Je kan bovenin beeld zien waar je al geweest bent. Je komt steeds een gekleurd wolkje tegen dat je verteld wat je kan en mag maken. Je app slaat je wereld op, zodat je steeds verder kan spelen met je eerder gemaakte creaties. Je klei creaties kunnen dus gewoon weer in je potjes terug.IMG_1768 - kopie

De witte plaat is waar je je creatie op maakt en scant. De gekleurde actie stempels kun je daar ook mooi op bewaren.  Ik ben er zelf ook even mee aan de slag gegaan en de afwisseling tussen knutselen en digitaal is heel goed bedacht. Niet te lang fröbelen en niet te lang wachten op een volgende opdracht, ideaal.

Het is uitgebracht door Hasbro voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Het scannen moet echt een volwassenen doen, kind van 7 kan het na goed oefenen ook.
De kinderen zijn heel verrast met deze set, ik verwacht dan ook dat ze er weer een hele tijd mee zoet zijn. Groot voordeel vind ik ook dat de doos niet te groot is en ik deze gemakkelijk mee kan nemen naar bijvoorbeeld de camping of opa en oma. Voor mij is hij boven verwachting leuk.

Binnenkort een jarige en opzoek naar iets voor de fijne motoriek en toch ook digitaal, de set is te koop bij onder andere bol.com voor €35,99.

Hier stond een winactie, echter is deze afgelopen. Kijk op onze win(naars) pagina voor alle lopende winacties.

** Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen **

Advertenties

71 comments

 1. Broer en Zus willen heel graag samen spelen! En interactief is toch de tijd van nu!! Wat lijkt me dit super leuk voor de kinderen lekker ontspannen en spelen samen!!!

  Like

 2. Zal mijn zoontje alles mee onder-kleien. vorige keer zaten zelfs zijn zusje en de katten onder de klei. Maar wat een lol dat hij er mee heeft

  Like

 3. Ik heb vier kleindochters, die allemaal knutselkonten zijn, dus voor hen zou ik graag willen winnen.
  Lekker knutselen bij oma, dat zien ze wel zitten.

  Like

 4. Ohhh waaaauwie wat een toffe combi van speelgoed en techniek! Onze knul had wel oren naar deze manier van kleien. Hij vind het er echt cool uitzien en mama ook wel eigenlijk!

  Liked by 1 persoon

 5. Hoi hoi, helemaal geweldig dat ik deze gewonnen heb, maar ik heb hem ook inmiddels nog steeds niet ontvangen
  Hebben jullie er al iets van gehoord?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s