‘Een plekje voor een welpje’ 4+ (met winactie)

Het is elke keer weer een hele kluif om juist dat ene boek te vinden dat de interesse van je kind vangt. Zo heb je boeken waarbij je je eigen fantasie moet gebruiken en zijn er boeken met zoveel illustraties dat je aan de hand van de prenten nog een eigen spel of verhaal eraan vast kunt hangen. Afhankelijk van waar je kind van houdt zoek je op die manier, samen, een leuk boek uit.

Een plekje voor welpje:
Op een mooie zonnige dag in Afrika wordt Aap plotseling wakker van een een huilend geluid. Vliegensvlug gaat Aap erop af, hij vindt geen mensenkind maar een klein panterwelpje. Aap besluit het welpje mee te nemen naar zijn vrienden.  Giraf buigt zicht langzaam naar het welpje toe en zegt dat een pantermoeder haar kind nooit zomaar alleen achterlaat, bovendien geeft Giraf aan dat er niet genoeg blaadjes aan de bomen hangen als voedsel. Neushoorn is bang dat het welpje iedereen op eet zodra hij groot is. Zebra vindt dat vacht van het welpje heel anders dan die van de Zebra’s en is bang dat hij ze in gevaar brengt. Olifant heeft al een kind en vind dat genoeg. En zo weet Aap zich geen raad, het welpje achter laten is toch geen optie? Er ontstaat gekibbel en het welpje gaat er vandoor…
Waar zou het welpje naar toe gaan?

Mijn mening:
Dit boek is voorzien van prachtige illustraties in ecoline die het boek net dat beetje extra geeft. Zo is niet alles strak afgewerkt met een zwart randje, lopen kleuren mooi in elkaar over en gebeurt er heel erg veel maar toch ook weer niet. Het verhaal speelt zich af in Afrika en dat laten de illustraties ook zo goed mogelijk zien. Je zou haast kunnen zeggen dat je Afrika opsnuift zodra het boek opengeslagen wordt. Het is een lekker pakkend verhaal en de kinderen leggen de link al snel met een bekend Disney verhaal… Of dit een pluspunt of een minpunt is ben ik nog niet over uit.

Info en waar te koop:
Auteur: Mylo Freeman
Illustrator: Mylo Freeman
Uitgever: De Eenhoorn
Geschikt vanaf: 4 jaar
Het boek is hier te koop voor € 14,50

DE WINACTIE

Wij hebben dit boek met veel liefde en plezier gelezen en gaan er nu een ander gezin heel erg blij mee maken! Wil jij dit boek winnen laat dan onder deze blog een leuke reactie achter en voorzie dat van je naam en e-mail adres.

Om extra winkansen te creëren kun je ons volgen op:
FacebookTwitterInstagram en/of Pinterest.
Ook krijg je extra kansen als je Thuisleven actief volgt, laat gerust reacties achter zodat we dit ook kunnen zien 🙂

Wij zullen op 26 april 2017 een winnaar loten.

*** voor dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen ***

Advertenties

40 comments

 1. Mijn zoontje houdt erg van samen lezen, dat doen we dan ook elke dag. We zijn hier wel benieuwd naar dit verhaal met de mooie prenten dus doen graag mee! Volg op Bloglovin en gedeeld met G+

  Like

 2. Het zou leuk zijn deze te mogen winnen. Opa en Oma zijn net terug van een vakantie in Afrika waar mijn zoontje van 4 erg vol van is. Daarnaast is hij dol op boeken met mooie plaatjes. Ik zou hem en zijn broertje van 1 graag uit dit prachtige boek voorlezen!

  Like

 3. Mijn kleine dames leren net het plezier van lezen, de letters zijn woorden aan het worden, en zeker met mooie plaatjes erbij, is het een prachtig boek vom voor te lezen. Wij doen graag mee met deze actie!

  Like

 4. Ik doe graag mee voor dit mooie boek! Mylo Freeman is vorig jaar bij ons in de klas geweest, en erg bijzonder om te ontdekken hoe ze haar tekeningen maakt. Weet zeker dat mijn eigen kinderen en de kinderen in mijn klas dit boek geweldig zouden vinden!

  Like

 5. Onze kleine Victor zou superblij zijn met dit boek! Als fervente reizigers gaan wij zeker terug naar Afrika eens ons ventje oud genoeg is om er vollop van te genieten! Ondertussen zou hij al kunnen wegdromen in dit mooie boekje!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s