Pasen met Matzes

Een jarenlange traditie met Pasen schijnt het eten van een Matze met bruine suiker en roomboter te zijn. Daar wilde ik het fijne van weten. Een Hollandia Matze bestaat uit niets anders dan tarwebloem met wat water. Er is zelfs geen zout of E-nummers toegevoegd. 20170401_123252

Op een door-de-weekse woensdagmiddag serveer ik de kleine zeshoekige en grote Matze crackers. Oma is op visite en roept gelijk uit: “Hé, dat aten wij vroeger ook!” Wacht eens even, is het dan toch geen marketingstunt? “Wat deed je er dan op?” “Nou, gewoon boter met suiker.”

20170401_124153

Met de roomboter en bruine basterdsuiker op tafel, begint het smeren en strooien. De meisjes, oma en ik genieten ervan. Dat lust een zieke kip ook, zou mijn opa zeggen. Het smaakt een beetje naar niks, niks is zo lekker luidt de slogan van Hollandia dan ook. En tegenwoordig zijn er ook volkoren en biologisch spelt/dinkel Matze (grote) crackers, dus we geven oma een doosje mee. En wij, wij hebben het originele Hollandia Matze oranje bewaarblik!

IMG_4372

Wist je dat Hollandia ook Matze toast in zijn assortiment heeft?

Waar beleg jij je Matze mee?

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s