DIY – Zelf je trap renoveren met Flexxstairs

Verhuizen
Joas was 10 dagen oud toen wij de sleutel kregen van ons nieuwe huis. Na 6 weken klussen gingen we verhuizen. Zo vlak na de bevalling en met een baby en een peutertje om je heen, hebben we er voor gekozen om alleen het hoognodige in huis op te knappen en de rest later te doen. Met flink wat hulp hebben we in die 6 weken de woonkamer en de slaapkamers van de kinderen geverfd en behangen.
Een half jaar later hebben we op ons gemak een vloer voor de woonkamer en meubels uitgezocht. Afgelopen februari hebben we de tuin helemaal op laten knappen en heeft de gang ook een opknapbeurt gekregen. Toen was de trappenhal naar de zolder aan de beurt.

Onze trap naar zolder
De trap naar de zolder was geverfd en er zaten halve maantjes op. Het zag er allemaal niet zo mooi meer uit. Bij het weghalen van de halve maantjes bleven er flink wat lijmresten achter. Bovendien zag de trap er sowieso niet al te best meer uit. We waren eerst van plan om de trap geheel te verven, maar vanwege de staat van de trap hebben we hier toch maar van af gezien.
Ook ben ik gaan informeren wat het bekleden van een trap door een traprenovatiebedrijf ongeveer zou kosten. Dit zou € 900,- tot 1200,- per trap zijn en dat vinden wij toch echt te duur. Op zoek naar een andere oplossingen kwamen we uit bij Flexxstairs.

Flexxstairs
Om van je trap een stylevolle eyecatcher te maken heb je helemaal geen kluservaring of zwaar gereedschap nodig. Met de trapprofielen van Flexxstairs, de PVC van Flexxfloors en enkele handige hulpmiddelen kun je je trap geheel naar eigen smaak bekleden.
Op Youtube zijn er heel wat filmpjes te vinden over hoe je een traprenovatie met Flexxstairs zelf aanpakt. Het zag er zo eenvoudig uit, maar is het daadwerkelijk zo simpel? We besloten om de gok te wagen en het gewoon te gaan proberen. Op naar een bouwmarkt waar de Flexxstairs in de aanbieding was. 25% korting is mooi meegenomen toch?! We zochten mooie PVC van Flexxfloors uit en kochten bijbehorende trapprofielen van Flexxstairs, een primer, modeltape en een zwaaihaak.

De trap naar zolder is een open trap. Na flink schuren en boenen is de trap toch aardig schoon en glad geworden. Vervolgens hebben de we zijkanten van de trap en de achterkant en onderkant van de treden een mooi bijpassend kleurtje verf gegeven. Daarna hebben mijn vader en Arjan de muren behangen.
De grote klus kon beginnen. In het onderstaand filmpje kun je precies zien hoe het moet. En zo zijn we ook te werk gegaan.

Hoe verging het ons
De eerste 3 treden hebben mijn man en ik samen gedaan om er wat handigheid in te krijgen. Na deze 3 treden wisten we precies hoe we het wel en hoe we het niet moesten aanpakken. De modeltape krijg je niet meer van elkaar los als het eenmaal dubbel zit, daarom vinden wij het niet handig om dwarsverbanden aan te brengen omdat je dan extra tape hebt die alleen maar meer aan elkaar kan vastplakken. Na de eerste 3 treden heb ik zelf (in mijn eentje) de treden bekleed met de PVC, en Arjan heeft de profielen op maat gezaagd en deze op de treden vastgeschroefd.
Perfect is het zeker niet (maar de trap was ook niet helemaal perfect moet ik zeggen), maar ik moet zeggen dat het er echt heel goed uit ziet. Ik had van tevoren niet durven dromen dat het er zo goed uit zou zien. Ja, een traprenovatiebedrijf legt het echt beter (mag ik hopen).
Omdat je er handigheid in moet krijgen doe je er best lang over. Wij hadden geen haast om de trap af te krijgen, we hebben er uiteindelijk een week of 6 over gedaan. Nu zijn we er echt trots op dat we dit gewoon maar even hebben gedaan!
Dan de kosten. Wij hebben alles met 25% korting gekocht. Volgens mij is Flexxfloors en Flexxstairs met enige regelmaat wel in één van de bouwmarkten te koop met korting. Wij zijn zo rond de € 300,- kwijt geweest voor de trap. Scheelt aanzienlijk met het laten doen dus.

Voordelen en nadelen
+ Het is echt goed zelf te doen!
+ In vergelijking tot het laten renoveren is dit super goedkoop!
+ Er zijn veel filmpjes te vinden op YouTube, bekijk deze goed voordat je gaat beginnen.
– Je moet er wel handigheid in krijgen.
– Je doet het niet even op een achternamiddag, je hebt er wel echt de tijd voor nodig.
– Omdat PVC heel dun is moet je trap heel glad zijn.
Nu is de trappenhal naar de eerste verdieping aan de beurt. Op deze trap zit nu tapijt. Ik ben heel benieuwd hoe het er onder het tapijt zal uitzien en of we die trap goed glad gaan krijgen om hier ook met Flexxstairs aan de slag te gaan. Of wachten we er maar lekker mee tot na de zomervakantie ….

Kijk voor meer informatie op http://www.flexxfloors.nl/

#NoSponsor

Bewaren

Bewaren

Advertenties

9 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s