Het Nationale Rode Kruis organiseert de 25e Bloesemtocht op 22 april 2017

Al wandelend een goed doel steunen en onderweg genieten van bloesembomen. Veel mooier wordt het dit voorjaar niet dacht ik zo. Het is een beetje kort dag, maar komende zaterdag wordt al weer de 25e Rode Kruis Bloesemtocht georganiseerd. Afgelopen jaar liepen er ruim 28.000 wandelaars mee. Een sfeerimpressie is te bekijken op YouTube.
Dit jaar is de start in de Velinghallen van de Koninklijke Fruitmaster in Geldermalsen. Dit is goed te bereiken per openbaar vervoer. Kaarten zijn te bestellen op de site vanaf 4 euro voor de jeugd en 7 euro voor volwassenen. Er zijn 8 verschillende routes en afstanden van 8-40 kilometer uitgezet. Voor ieder wat wils, de route-kaarten zijn in pdf te downloaden. De routes van parcours Oost voeren u na de oversteek over de Linge door de boomgaarden langs de oevers van de Linge en de Korne naar de schilderachtige Oranjestad Buren en het pittoreske Erichem. De routes West leiden u over landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, ook wel het openlucht museum van de Betuwe genoemd.
Bloesemtocht
De Bloesemtocht wordt al jaren door de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht georganiseerd in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis en de KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland. De Bloesemtocht komt tot stand door de steun van vele sponsors en de inzet van honderden vrijwilligers.
Wandel jij graag?
Advertenties

3 comments

  1. Het lijkt me een erg mooie tocht om te lopen. Ik wandel inderdaad erg graag, vooral samen met onze tweeling 🙂 Inmiddels kan ik al meer dan een uur wandelen en ook jut en jul kunnen ruim een uur en een kwartier wandelen 🙂 Vooral de Grote Peel vinden ze leuk en hier bij ons in het Zandbos 🙂 Nationaal Park Maasduinen is overigens ook echt een aanrader. Voor de kinderen zit daar een leuk klimbos bij 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s