Awajún chocolade 52% van de Chocolatemakers

Awajún?
Awajún chocolade … Waar zou die naam toch vandaan komen? Ik vond het een bijzondere naam voor een reep chocolade en ben daarom eens een kijkje gaan nemen op Chocolatemakers.nl. Al heel snel vond ik het antwoord:
De cacao van deze reep wordt door de Awajun-indianen verbouwd. De Awajun zijn traditionele jagers en verzamelaars en leven in de jungle van het Amazoneregenwoud in het noord-oosten van Peru. Cacao komt van oorsprong uit de regenwouden van de Amazone. Deze cacao komt dus rechtstreeks van de geboortegrond van de cacao, de Criollo-cacao.

Voor deze indianen is de cacao een zeer belangrijke bron van inkomsten. Met de inkomsten hiervan kunnen de indianen (850 leden in totaal) in hun levensonderhoud voorzien en hoeven ze geen hout uit het regenwoud te kappen en deze te verkopen. Hiermee dragen de repen chocolade bij aan het behoud van het tropisch regenwoud en de ontwikkeling van duurzame teelt van de cacao.

De Chocolatemakers
Goede en eerlijke chocolade dus. En met dat idee zijn Rodney en Enver in 2011 gestart als chocolademakers. Ze zoeken en importeren zelf biologische cacaobonen van bijzondere kwaliteit. Ze kopen de bonen direct bij de boeren voor een eerlijke prijs. Ze doen alles zelf: handmatig selecteren, roosteren van de bonen, het maken van kleine stukje cacaoboon, malen en walsen.
Het maken van chocolade kost veel tijd en dat hebben ze ook! En naast dat vele geduld en tijd voegen ze ook biologische suiker en biologische melkpoeder toe. Alles is zo puur en zo eerlijk mogelijk. Hun receptuur bepalen ze zelf door veel experimenteren en proeven (vervelend zeg!)

De test
Van de chocolatemakers mocht ik een reep proeven. Het betreft de Awajún 52%. Een donkere melkchocolade. Het bevat 52% cacaobonen, 14% melkpoeder en 24% suiker. De reep weeg 90 gram en is verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.
Om eerlijk te zijn vind ik de chocolade gewoon naar pure chocolade smaken. Hoewel ik meer een liefhebber van echte melkchocolade ben, vind ik deze chocolade wel lekker. Je blijft wel een beetje een nasmaak houden. Mijn man is wel een liefhebber van pure chocolade en hij vond deze erg lekker.
Deze reep kost € 3,50.
Voor de mensen onder ons met een pinda/notenallergie: ze garanderen dat deze chocolade geen (sporen van) pinda’s en noten bevat!

De webshop
Er zijn in de webshop diverse soorten repen verkrijgbaar van 37% tot 80%. Er is ook een leuke cadeaubox te koop met de verschillende repen chocolade hierin. En de echte chocoladeliefhebber kan zelfs een abonnement afsluiten. Je kunt dan kiezen uit een pure- , een melk- of een mixabonnement. Je krijgt elke maand een pakket thuisgestuurd met 6 repen.
Voor de kinderen uit groep 6, 7 en 8, je kunt ook een spreekbeurtpakket aanvragen! De Awajúnchocolade is ook in diverse winkels in het hele land verkrijgbaar, waaronder alle Ekoplaza’s in Nederland.

* Voor dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen*

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertenties

5 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s