Zon-bescherming met Lovea BIO

Met het mooie weer van de beginnende lente, gaan wij weer volop naar buiten. Maar voor we naar buiten gaan moeten de kinderen eerst zichzelf even omkleden. De kinderen spelen namelijk vrij ruw en daarbij komt het wel eens (vaak) voor dat ze met de knieën op het gras belanden of in het zand. Zolang ze speelkleding aan hebben vind ik dat geen enkel probleem, maar om daar elke keer de nette kleren aan vuil, of zelfs kapot, te maken vind ik wat zonde.

Wat we ook altijd doen voor de kinderen naar buiten gaan is insmeren. Ook nu de zon nog niet zo heet aan voelt is dit geen overbodige luxe. Huidkanker komt namelijk steeds vaker voor en dat wil je toch liever voorkomen dan genezen. Maar wat is nu een goede huidverzorging? Om te beginnen kun je alle oude flacons met zonnebrandcrème vanaf heden gaan gebruiken als bodylotion. De factor die op de flacon staat is namelijk sterk achteruit gegaan en bied daardoor niet meer de bescherming die het moet geven. Het is daarom verstandig om elk jaar te investeren in nieuwe flacons. Maar welke factor moet je nemen?

Over welke factor sterk genoeg is, hetzij 15 hetzij 30 of 50, is nogal discussie. Echter een ding is zeker laat je huid nooit verbranden want dan is het kwaad al geschied. En waar kun je dat nou beter mee doen met de producten van Lovea BIO?
Lovea Bio bied namelijk niet alleen een hele scala aan bescherming tegen de zon (beschermende zonnespray SPF 15, beschermende zonnespray SPF 50 (kids), beschermende zonnespray SPF 30, anti-veroudering gezichtscrème SPF 50+) maar heeft ook een after-sun (hydraterende melk), droge olie en zelfbruinende spray in het assortiment. Dat laatste is ideaal als je nog met witte melkflessen rond loopt en zo niet gezien wilt worden. Kijk voor meer informatie op de site van Lovea BIO.
p.s. welke factor je ook neemt, smeer je met regelmaat in! Een factor 50 werkt niet langer dan een factor 15…

TIP
Je lichaam goed verzorgen is niet alleen prettig maar ook aantrekkelijk om naar te kijken (of om bekeken te worden). Wist u dat tomaten je niet alleen helpen om de huid er mooier uit te laten zien maar ze ook beschermen tegen de zon? Tomaten zitten boordevol lycopeen. Dit stofje helpt het lichaam om vrije radicalen, die vrijkomen door ultraviolette straling, op te ruimen. Zo kan de huid zich beter herstellen na schade door de zon. Vooral bewerkte of verhitte tomaten bevatten veel lycopeen. Drink als je een terrasje pikt dus eens een tomatensapje en eet wat vaker gazpacho. Maar ook bessen, amandelen, watermeloen, groente thee, sinaasappelen en vis hebben een positieve werking tegen de schadelijke stralen van de zon.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Advertenties

2 comments

  1. Ook ik kan verbranden door de zon ook al heb ik een geteinte huid.
    Ik moet snel nieuwe zonnebrandcréme kopen en heb besloten het van dit merk te doen.
    Ook de aftersun en de olie 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s