Waarom mijn kinderen niet snel herkenbaar op internet komen

Mijn kinderen zijn mijn trots en ik zou dan ook niets liever willen dan ze aan iedereen te laten zien. Zeker in de huidige tijd waarbij een foto zo digitaal is gezet en doorgestuurd kan worden naar iedereen. Maar juist daar zit ook mijn “probleem”. Ofschoon ik prachtige foto’s heb van mijn kinderen of zelfs van ons samen vind ik niet dat iedereen daarvan hoeft mee te genieten. En zo heb ik nog een aantal redenen waarom ik mijn kinderen het liefst onherkenbaar post op internet. Herkenbaar???

Scheiding
Op de eerste plaats ben ik gescheiden, dit heeft diepe sporen achter gelaten. Door een hoop privé omstandigheden heb ik uiteindelijk de contacten die wij samen hebben opgebouwd allemaal verbroken, ook met mijn ex zijn familie heb ik elk contact verbroken.
Zo heb ik heel wat mensen op mijn Facebook pagina geblokkeerd alsook nieuwe telefoonnummers gecreëerd zodat ik niet meer lastig gevallen werd, zelfs heb ik een bezoekje aan de politie gebracht om meer rust te krijgen.
Een hele stap, geen leuke maar wel noodzakelijk gezien de schade die de kinderen en ik ondervonden. Sindsdien is er veel meer rust in ons gezin.
Omdat ik vind dat deze mensen geen goede invloed achterlaten bij de kinderen wil ik niet meer dat ze met elkaar in contact komen in onze vrije tijd. Dat houdt o.a. in dat ze geen foto’s uit onze vrije tijd in handen krijgen.

Privacy
Buiten het grootste punt dat ik hierboven heb benoemd, vind ik privacy ook wel een dingetje. Ik zie wel eens foto’s van een kind voorbij komen die net van het potje af komt, een foto uit het ziekenhuis met alle toeters en bellen en zelfs andere zeer persoonlijke dingen. Ofschoon iedereen moet leven zoals hij/zij wilt gun ik dit mijn kinderen niet. Als ze later graag een foto van hun eerste drol in het potje online willen zetten mogen ze dat lekker helemaal zelf doen. Maar pas nadat ze Social Media klaar zijn.

Viezeriken
Waar ik zelf altijd wel een beetje huiverig voor ben zijn mensen die andere intenties hebben. Zo heb ik al vaker bij mijn oudste dochter opmerkingen gekregen over haar haarkleur, haar bredere heupen en haar vrouwelijkheid. Een concept waar mannen met een vieze geest maar al te graag naar willen kijken (of zelfs aankomen). Omdat mijn dochter (maar ook de andere kids) geen lustobject is voor deze viezeriken zullen er ook geen leuke shots van zwemkleding e.d. online komen.

Advertenties

4 comments

  1. We hebben veel gelijke redenen om geen herkenbare foto’s online te plaatsen van de kinderen zie ik. Hoewel jouw scheiding echt flinke gevolgen heeft gehad zoals ik dat lees. In mijn geval heb ik geen contact meer met m’n vader al van voor de zwangerschap van de tweeling. Ik vind dat je duidelijke punten hebt benoemd en dat sommige mensen de kracht van social media flink onderschatten.

    Like

  2. Een zeer indrukwekkend verhaal maar zijn je e, vrienden en familie zo slecht of zetten ze ook allemaal foto’s online? Vanaf 12 jaar mogen ze van mij best foto’s (met kleren aan) mogen posten maar ik stel ze wel duidelijke regels.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s