Een 100 procent biologische hamamdoek

“Een ham wat?” zei Tom met een hongerige blik, toen we het pakketje ontvingen. “Een hamamdoek” antwoordde ik en om mijn woorden maar wat kracht bij te zetten besloot ik het doosje dan ook meteen open te maken zodat het duidelijk werd wat het was. “Ach een badlaken, zeg dat dan” kreeg ik als antwoord terug. En juist die momenten vind ik de leukste! Hij mag dan wel zijn PHD op zoek hebben als scheikundige wetenschapper, op zo’n momenten voel ik mij gewoonweg de nerd van ons twee (en dat met een MBO diploma). En zo ratel ik even af wat ik erover gelezen heb en luistert hij aandachtig naar me terwijl hij een ontbijtje met koffie en thee voor ons maakt, immers was die hongerige blik er niet voor niks.

Hamamdoek versus badlaken
Om gelijk maar even het misverstand van Tom uit de weg te ruimen, een hamamdoek is geen badlaken en een badlaken is geen hamamdoek. Een badlaken is veelal dikker van stof en toch wel een stuk stugger dan een hamamdoek. Bovendien is een badlaken gemaakt om op te liggen, met bijvoorbeeld het zonnen of om je mee af te drogen. Een hamamdoek is een stuk veelzijdiger in zijn gebruik. Zo kun je een hamamdoek als strandlaken gebruiken maar ook op je yogamat, als omslagdoek, als badkamer-accessoire, in de sauna, op reis opgerold als kussen (lekker zacht), in de kinderwagen, op de sportschool of drapeer ‘m nonchalant over je bank/stoel. En mocht die lekkere hunk je in het water gooien dan pak je je hamamdoek en droog je jezelf af in stijl. Toch wel iets veelzijdiger hé? Maar dat is nog niet alles. Een hamamdoek is namelijk erg licht (ongeveer 400 gram) en zo ideaal om mee te nemen op vakantie, in een strandtas of als rokje om je heupen…

Mijn mening
Vanwege de grootte (ongeveer 200 cm bij 95 cm) ben ik al vrij snel om, zeker als ik de olijfgroene kleur zie wat terug komt in ons interieur. De veelzijdigheid herken ik er gelijk in en daar heb ik de hamamdoek dan ook al de eerste dagen mee uitgetest. Toch laat een dagje strand en een zomervakantie nog even op zich wachten… Zodra het zover is zal ik eraan proberen te denken om een gebruikersfoto te maken en deze op ons Instagram te droppen. Voor nu ga ik lekker verder met ontdekken en gebruiken.

Info en waar te koop
Een hamamdoek van 100 biologische katoen is te koop bij Happy Towels voor het luttele bedrag van €32,00. Mocht je dit toch nog vrij prijzig vinden, denk dan aan de vele mogelijkheden.

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s