Annie M.G. Schmidt week 10 t/m 20 mei: Nederland viert feest met Jip en Janneke!

Een prettig vooruitzicht, ruim een week lang in het teken van het werk van Annie M.G. Schmidt. Eerder is al een artikel verschenen op Thuisleven over ‘Kinderboeken op het beeldscherm’, daar is Annie M.G. Schmidt wel koploper in geweest, verfilmingen van kinderboeken.

Wat houdt zo’n week nu in 65 jaar na het verschijnen van het eerste verhaal over Jip & Janneke in het Parool? Het thema dit jaar is ‘Nederland viert feest met Jip en Janneke!’ Overal in het land worden activiteiten georganiseerd rondom dit thema. Denk aan bibliotheken, boekhandels, basisscholen en buurthuizen. In de deelnemende boekhandel bijvoorbeeld kan je op de foto met Jip en Janneke.

Uitgeverij Querido heeft vier nieuwe themaboeken uitgebracht: ‘Met Jip en Janneke door Nederland’, een Engels boek ‘A year in Holland with Jip & Janneke’ en twee kantonboekjes: ‘Jip’ en ‘Janneke’. Daar zit vast iets voor je tussen.Met jip en janneke door Nederland

Neem voor meer activiteiten, kleurplaten en lessuggesties een kijkje op Queridokinderboeken.nl

Heb jij nog leuke herinneringen aan Annie M.G. Schmidt?

 

 

 

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s