Ovenheerlijk recept voor een (Moederdag) brunch

Dochterlief (9) zou de Paasbrunch verzorgen. Wij mochten niets doen, alleen hongerig toekijken. Ze schreef ruim tevoren een boodschappenlijstje en dat zag er veelbelovend uit. De boodschappen deed ze een vrijdag al, dus zij had geen last van de drukte. Op eerste Paasdag is het dan eindelijk zover en ze kookt de eieren en roostert wit brood. Samen met haar zusjes dek ik de tafel en ze serveert haar Paasbrunch: een zacht gekookt eitje met reepjes geroosterd brood om in het zachte eigeel te dippen. Geslaagd!

Later die dag kijk ik naar foto’s en filmpjes van vrienden en bedrijven en knipper met mijn ogen. Wat zie ik? Een snee wit brood, een plak bacon, een muffinblik en een eitje. Dat kan ik ook en we hebben nog wit brood over.

20170417_121451

Ik zoek nog wat verder op internet en zie vele variaties op dit kinderlijk eenvoudige recept. Het filmpje kan ik helaas niet terug vinden, maar dit is de strekking:

Je vet een muffinblik in;

Je neemt een snee wit brood en rolt het wat platter met de deegroller;

Je legt er een plak bacon, ham of spek op;

Je drukt het in het bakblik;

En tikt er een rauw eitje in;

Een klein kwartiertje in de oven op 170 graden tot het wit is gestold;

Wat peper en/of bieslook strooien en klaar!

20170417_121902

De liefhebber kan er zelfs nog wat kaas overheen strooien voordat het blik de oven in gaat of achteraf aan tafel. Ik heb een snee met en een snee zonder korsten gemaakt. Dat eerste geniet onze voorkeur. Niet alleen past het eitje beter in je kuipje ook zijn de korsten af te breken en te dippen in je eitje. We hebben genoten en ik kan het alle kinderen aanraden voor Moederdag.

20170417_124442

Hoe eet jij je eitje graag?

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s