Aáááán tafel voor Honig Spagheroni of Macaretti?!

Wat is het toch soms een gevecht om de kinderen aan het eten te krijgen. Met drie dochters liggen de voorkeuren ver uiteen. De één wil alleen maar gebakken aardappelen met appelmoes eten en de ander graag kale pasta (zonder saus). De oudste, en daar zijn we erg dankbaar voor, die eet alles wat niet van haar bord afloopt. Door eens per maand online boodschappen te bestellen, probeer ik alle houdbare producten op voorraad te hebben. Potten groenten, mix voor bami, diverse soorten pasta’s en kaassaus om maar wat boodschappen te noemen. Toch grijp ik weleens mis en als er nog tijd is, dan haal ik snel het ontbrekende product. Tot het moment dat er macaroni op het menu staat en ik er tijdens het koken achter kom dat er niet genoeg elleboogjes zijn. Met de Honig mix voor Macaroni en Spaghetti in handen kom ik op het idee, er gewoon een handje vol spaghetti bij te koken. De middelste werpt een blik op het fornuis en zegt: “Ik lust geen macaroni!” “Dat treft”, reageer ik vlot, “want we eten macaretti.” De meisjes drommen samen bij het fornuis om te komen kijken naar de macaretti of is het nou spagheroni?

20170303_180123Ik neem de kooktijd van de beide pasta’s in ogenschouw en draai de gekookte pasta door de saus met gehakt. Het blijkt een groot succes. Vanaf nu ben ik altijd compleet met de Honig mix voor Spaghetti en Macaroni. Het ligt er even aan wat ik verder nog in huis heb: een ui, prei, paprika, knoflook, champignons? Het is eerst even proeven om erachter te komen welke kant het is opgeslagen om er vervolgens strooikaas, ketjap manis, augurk, zilveruitjes dan wel een gekookt ei bij te voegen. Het smaakt iedere keer weer anders en de meisjes zijn er dol op.

Heb jij wel eens op het laatste moment een kunstgreep met het diner uit moeten halen en was dat een succes?

Advertenties

One comment

  1. Ik ben wel eens vergeten de ingrediënten te kopen om saus voor de lasagne te maken en toen heb ik gauw pastasaus erdoor gedaan want ik kwam er natuurlijk pas achter toen ik al aan het koken was. Op zich smaakte dat best lekker. Toen ik veel zelf kookte vergat ik eigenlijk best vaak wat mee te nemen dus we waren gewend aan improvisatie zullen we maar zeggen. Wat we wel elke week eten is de spaghettini van honig. Daar zijn ze echt dol op 😍 Groetjes Linda

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s