Handige (gratis) apps voor sporten of bewegen

Het is al weer ruim 10 jaar geleden dat ik stopte met waterpolo, een intensieve sport. Wat volgde was een grote omschakeling in mijn lijf, van spier- naar vetweefsel en ik bouwde een warm nestje. Nu de meisjes naar de basisschool gaan, komt er meer ruimte voor mijn Ik en mijn lijf. Dat laatste kan wel wat aandacht gebruiken. Op Valentijnsdag kreeg ik een stappenteller van MI, een groot merk in China (met bijbehorende aanschafprijs). Dat was alvast een goed begin, want ik ging meer lopen, maar minder fietsen. Onze dochtertjes kijken in de schoolvakantie graag naar ‘Nederland in beweging’ op televisie en doen fanatiek de bewegingen mee. Toch nodigt dit mij niet uit om op een vast tijdstip per dag hieraan deel te nemen. Ik besluit eens op zoek te gaan naar een gratis applicatie voor op mijn telefoon die mij helpt meer te bewegen in een week.

Het excuus van geen tijd helpt niet bij deze applicatie. Je hebt ook niet meer dan een stoel, bank of tafel nodig om deze 12 oefeningen van 30 seconden te doen. Het kan dus zelfs op kantoor. Deze applicatie is in de Nederlandse taal.apps

Voor het bijhouden van je fiets- en hardloopactiviteiten. Deze applicatie nodigt je ook uit voor challenges en je kan er samen met vrienden of bekenden aan deelnemen.

Deelnemen aan meer dan veertig Yoga klassen op film met bijpassende achtergrondmuziek en veel yoga houdingen.

Niet alleen oefeningen voor strakke billen, maar ook mooie benen en slanke heupen met hulp van Angie, je trainer.

En zo zijn er nog veel meer applicaties voor hardlopen, fietsen, fitness en yoga. In juni loop ik alle avonden met de meisjes mee aan de Avond4daagse en ik heb ons alvast opgegeven voor de Zwem4daagse. Tot die tijd ga ik fanatiek door het mijn dagelijkse hersengymnastiek en vingeroefeningen achter de laptop.

Maak jij gebruik van applicaties om in beweging te komen?

Advertenties

3 comments

  1. Ik vindt deze post zo mooi dat ik hem geretweet heb op https://twitter.com/HerbotsTheo
    Vriendelijke Groet
    Theo Herbots uit #Tienen

    Like

  2. nee geen apps, wel gehad, maar als het alarm ging drukte ik het alarm uit en ging ik gewoon verder met niets doen. Dus dat werkt niet bij mij. Dit jaar ga ik met moeite naar de sportschool, dat werkt beter voor mij dan apps.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s