Oproep voor de Campagne van Wereld Bloeddonordag (WBDD) op 14 juni 2017

Oprecht bedankt!

De Campagne Wereld Bloeddonordag 2017 staat in het teken van het bedanken van alle bloeddonoren en de persoonlijke achtergrond van de ontvangers hiervan.

In 2004 heeft de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) 14 juni omgedoopt tot Wereld Bloeddonordag. Met deze dag – één van de acht internationale gezondheidsdagen van de WHO – wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap. Donors geven patiënten de kans om weer gezond te worden, gezond te blijven of een betere kwaliteit van leven te ervaren.

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die kunnen blijven genieten van het leven en daar hun bloeddonor dankbaar voor zijn. Aan die dankbaarheid geven we op 14 juni tijdens Wereld Bloeddonordag invulling door bloeddonors hiermee symbolisch en sympathiek te confronteren. Door bijzonder persoonlijke verhalen van mensen die afhankelijk zijn (geweest) van het ontvangen van bloed, worden symbolisch de gevolgen van de onbaatzuchtige hulp van bloeddonors in Nederland in beeld gebracht.

Oproep

Op 14 juni tijdens Wereld Bloeddonordag zullen 43 locaties waar bloed kan worden gedoneerd de deuren openen voor wie zijn dankbaarheid symbolisch wil tonen. Iedereen is welkom voor een praatje. Ook kinderen zijn van harte welkom met knutselen, knuffels of zelf gebakken heerlijkheden. Hoe meer, hoe beter. Daarnaast een oproep om zelf een kort filmpje te maken waar het na het ontvangen van bloed weer mogelijk was om:

  • Naar school te gaan
  • Te gaan werken
  • Te sporten
  • Op vakantie
  • Een avondje uit

De meeste donoren geven bloed omdat ze graag iets voor de maatschappij willen betekenen. Deze Wereld Bloeddonordag mag dat ‘iets’ best eens in beeld worden gebracht. Doet u mee?

Geef jij bloed?

logo Sanquin

N.b. Sanquin Bloedvoorziening is een not-for profit organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Hierbij voldoet de organisatie aan de hoogste eisen van kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid. Sanquin is een kenniscentrum op het gebied van bloed en verricht wetenschappelijk onderzoek op de terreinen van transfusiegeneeskunde en immunologie. Die kennis wordt toegepast bij de ontwikkeling en productie van een scala aan farmaceutische producten en diagnostische diensten.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s