Chocoladebikkels, genieten van je koffie of thee

Stappenplan chocoladebikkelsHet is een zonnige zondag als wij over de braderie lopen en de kraam van Chocoladebikkels spotten. De vrolijkheid straalt ons tegemoet, net als het enthousiasme van de standhouder: “Wil je een BIKKEL proeven?”

We kopen een grote koker met Chocoladebikkels en kunnen niet wachten tot koffietijd. We nemen een bikkel uit de koker en ik lees op het bijgevoegde papiertje dat het de ‘Krachtige knetter’ betreft. Ik neem een slok van mijn koffie. Oeps, de volgende keer eerst even laten afkoelen. De bikkel smelt weldra, de chocolade mengt zich met mijn koffie en achter in mijn keel knettert het. Wat een heerlijkheid en weer eens iets anders dan een koekje soppen. De ‘hongerige honing’ nuttig ik met een kop ‘gewone’ thee. In het vervolg laat ik de BIKKEL wel de smaak van mijn thee bepalen.

Kijkje achter de schermen bij Chocoladebikkels

chocoladebikkels theeDeze smaaksensatie wil ik graag delen met de lezers van Thuisleven en ik benader Chocoladebikkels per mail. Ik krijg al vlot een spontane mail terug en word uitgenodigd voor een kijkje achter de schermen op de plek waar alles is begonnen. In banketbakkerij Veldhuizen te Baarn worden de Chocoladebikkels nog steeds ambachtelijk bereid. Ik word enthousiast ontvangen met een kopje koffie en een bikkel natuurlijk. De Chocoladebikkels groeien achter de winkel wel uit zijn vestje. Blijkt dat naast het draaien van de banketbakkerij en het vervaardigen van maar liefst veertig verschillende soorten Chocoladebikkels, ze ook nog eens erg actief zijn in het steunen (en sponsoren) van Goede Doelen. Zo stonden de Chocoladebikkels in de afgelopen weken nog fanatiek aan te moedigen bij de Bart’s Media Run. Om alle Bikkels van de Bart de Graaf Foundation een hart onder de riem te steken. Ook brengen ze de Chocoladebikkels aan de man op verschillende beurzen en braderieën. En zijn de Chocoladebikkels al in bijna zestig winkels door heel Nederland verkrijgbaar. Niets dan bewondering voor de inzet en bevlogenheid van de bedenker en zijn medewerkers. In de banketbakkerij wordt een complete hoek bezet door de Chocoladebikkels. De origine Chocoladebikkels zijn gemaakt van chocolade van over de hele wereld, uit het land van herkomst. Dit i.t.t. de veertig smaken Chocoladebikkels, waar er trouwens drie suikerarm van zijn. Alle Chocoladebikkels zijn los verkrijgbaar of in kokers, ook zijn er toepasselijke doosjes samen te stellen.

 

Chocoladebikkels

 

Advertenties

78 comments

 1. Hee, nou zeg, wat een heerlijkheid in een wel heel bijzonder jasje!
  Zou zelf graag voor de gracieuze grapefruit gaan; maar de krachtige knetter zou ik aan mijn vader geven! haha!

  Like

 2. Heb er wel eens over gehoord maar nooit geproefd! En ja op chocolade is hij dol op..hoop dat ik er dan ook een kan proeven..haha en deze mmmmm Ambachtelijke advocaat lijkt me heerlijk om dat ik graag advocaat lust..

  Like

 3. Klasse kaneel, Knorrige koffie, Kleurige kers, Prima passie, Roemruchtige rum, Amazing Amaretto….eigenlijk zou ik ze het liefst allemaal een keertje proeven, ze lijken me sensationeel! Maar dan wel samen met mijn eigen bikkel, want dat verdient hij echt, voor vaderdag maar ook zomaar, omdat hij zo lief is!

  Like

 4. Voor mijn vader die wel van een smaakje in de chocolade houdt zou ik denk ik kiezen voor de roemruchtige rum of wordt het toch drop.

  Like

 5. Wow, wat geweldig leuk, al die gekke namen voor die chocoladebikkels.
  De Pientere Peer, Aandoenlijke Ananas, Woeste Walnoot, Warrige Whiskey, Juichende Yuzu, Krachtige Knetter, Vrolijke Vanille en Bazige Banaan. Ik ben gek op banaan!
  Ze lekker in je mond laten smelten samen met een slok koffie. Heel apart..
  Had er nog nooit van gehoord. Zou het mijn man graag eens laten proberen en mijzelf niet vergeten, natuurlijk.
  Graag doe ik mee met deze winactie.
  Ik hoor nu: Mijn man heeft wel zin aan de Pientere Peer, omdat hij zichzelf ook een Pientere Peer vindt.

  Like

 6. Super leuke winactie! Ik denk dat mijn vader er super blij mee zou zijn. Ik denk dat mijn vader roemruchtige rum lekker zou vinden. Mij lijkt prima passie heerlijk! Ik had nog nooit van bikkels gehoord, maar echt super leuk!

  Like

 7. Nog nooit gezien of van gehoord, maar het lijk me heerlijk, ik hou van thee en van chocolade, zou het graag willen proeven 🙂

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

  Like

 8. Super leuk, nog nooit gezien!! Dat is wel echt een origineel cadeau voor de vaders, leuk 🙂
  Mijn vader is gek op biertjes, dus ik zou de smaak beter bier voor hem uitkiezen!

  Like

 9. Hij zegt altijd dat hij zijn koffie gewoon ‘met koffie’ wil, dus knorrige koffie lijkt me geschikt ;-). Warrige whiskey gaat er vast ook wel in.

  Like

 10. Wat een geweldige actie ! Knorrige koffie graag voor mijn schoonvader.Het zal leuk zijn om mijn schoonvader eens in het zonnetje te zetten. Hij verdient om verwend te worden. Hij is een harde werker, behulpzaam ,heel grappig , heel vriendelijk en staat altijd voor iedereen klaar . Het zou heel erg leuk zijn om dit lekkere cadeau voor mijn schoonvader te winnen. Ik ga heel hard duimen .

  Like

 11. Het spreekwoord; ‘De liefde van de man gaat door de maag’. Die geldt echt voor mijn vader. Wat houdt die man van snoepen. Ik zou het dus ook een leuk cadeautje voor hem vinden voor vaderdag. Zelf ben ik gek op karamel dus ik zou zelf graag klunzige karamel willen proberen.

  Like

 12. Wat een mooie, heerlijke uitvinding. En zo mooi gemaakt. Hoelang duurt het nog tot Vaderdag? Ik kan niet wachten.
  Graag voor mijn schoonvader de Warrige Whisky. Maar wij drinken niet uit de fles maar uit een glas. We drinken er samen eentje op dat we weer een Vaderdag mee mogen maken. Proost op het leven en chocolade.

  Like

 13. Woeste Walnoot lijkt me heerlijk!
  Onder het berichtje op Facebook zal ik mijn vriendin Hyacint taggen, die is net zo gek op chocola als ik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s