Persberichten Vrijdag #71

>> Claimingo vecht voor jou als je vlucht vertraagd is. <<

Het is jou vast ook wel eens overkomen: vlucht vertraagd of geannuleerd. Het is geen lolletje, hangen op een luchthaven tot je eindelijk ‘s weg mag. Maar er is één troost: misschien kom je in aanmerking voor compensatie. Harde cash dus. Weet jij eigenlijk wanneer je precies recht hebt op schadevergoeding van de luchtvaartmaatschappij en hoe je die krijgt? Nieuwkomer Claimingo weet dat prima en kan je helpen! Op hun site kan je met een paar muisklikken ontdekken of je in aanmerking komt voor schadevergoeding. Je vult gewoon je vluchtnummer in. De algemene regels zijn dat je recht hebt op een mooie vergoeding als:
 Je vlucht meer dan 3 uur vertraagd is;
 Je vlucht geannuleerd werd;
 Je vlucht overboekt was;
 Je geweigerd bent bij het instappen;
 Je door vertraging je aansluitende vlucht gemist hebt.
Tot een vluchtafstand van 1500 km levert dat al gauw een claim van 250 euro op. Bij long distance vluchten wordt dat al snel meer.

>> Chagrijnig publiek bij voorstelling cabaretier Ronald Snijders blijken FSHD-patiënten <<

Een doodstil publiek tijdens een voorstelling is voor elke cabaretier een ware nachtmerrie. Het overkwam Ronald Snijders tijdens zijn voorstelling in de Schouwburg van Gouda. Het is een stunt van Stichting FSHD. FSHD is een relatief onbekende spierziekte die vaak als eerste de spieren in het gezicht aantast. Kenmerkend voor deze ziekte is het uitdrukkingsloze gezicht. Er is een speciale actiesite gemaakt, www.geefeengezichtaanfshd.nl, met interviews, meer informatie over de ziekte en de mogelijkheid om te doneren.

>> Nieuwe Haagse hotspot Hofhouse opent op 12 juni <<

Op 12 juni opent Hofhouse officieel haar deuren. De spraakmakende horecagelegenheid biedt haar gasten maar liefst acht uiteenlopende horecaconcepten. Eerder al lieten we weten dat de bekende horecaformule SLA, het veel geprezen foodconcept Burgerz én Italiaan Da Portare VIA zich hebben aangesloten. Aan dit rijtje kunnen nu ook de eigenwijze Mexicaan MadMex, de Aziatische keuken van Noomi en de overheerlijke koffie en tosti’s van Toastable worden toegevoegd. Ook de pop-up plekken hebben een invulling gekregen met het vrieskoude schepijs en cocktail sorbetijs van Lekkernijs en de verse oesters van Zilt en Zalig. Om je vingers bij af te likken zo lekker allemaal, dus wees gewaarschuwd!

>> Food talk van Kim Feenstra en Bénine Bijleveld <<

Gister presenteerden Kim Feenstra en Bénine Bijleveld hun heerlijke kookboek Food talk in Hotel V in Amsterdam. De eerste exemplaren werden aan hen uitgereikt door Humberto Tan, bij wie ze later die avond te gast waren in RTL Late Night. In Food talk geven Kim en Bénine een kijkje in hun glutenvrije leven. De twee vriendinnen hebben een gezamenlijke passie: eten! Dit doen ze beiden glutenvrij; voor Bénine een must vanwege haar intolerantie voor gluten en Kim kiest er voor omdat ze zich hier stukken beter bij voelt. In dit hippe, toegankelijke kookboek vind je heerlijke ontbijtjes tot stunning salades en van fashionable hoofdgerechten tot tongstrelende zoetigheden. De leuke, eerlijke schrijfstijl en de fantastische recepten van Bénine, samen met de verhalen en fotografie van Kim maken dit boek een must-have voor iedereen die geniet van lekker eten. Food Talk is inspirerend mooi en aanstekelijk lekker! Bekijk hier het inkijkexemplaar!

>> Ontdek de schatten van de sloot <<

Wat leeft er allemaal in de sloot? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen op zaterdag 10 en zondag 11 juni. Kinderen van 4 tot 12 jaar ontdekken samen met hun (groot)ouders hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot. Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden. Meedoen? Kijk voor een activiteit bij jou in de buurt op ivn.nl/slootjesdagen. Tijdens de IVN Slootjesdagen worden kinderen onder begeleiding van IVN Natuurgidsen echte Slootjesexperts. Meer dan 100 lokale IVN-afdelingen organiseren natuurbelevenissen voor jong én oud, door heel Nederland. Zo kun je gaan vissen met een schepnetje, mini-beestjes onder een microscoop bestuderen en proefjes doen met water. Vergeet niet om je laarzen mee te nemen. Nieuw dit jaar: schat zoeken! Behalve naar waterdiertjes kun je dit jaar ook op zoek gaan naar een schat langs de sloot. Vind jij de schat? Stuur een foto en je adres in, dan ontvang je het ‘Water doeboek’. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een beleef-de-natuur weekend voor het gezin in één van de Nederlandse Nationale Parken. Overzicht Slootjesdag-activiteiten Wil je ook scharrelen langs de oevers van de sloot? Op ivn.nl/slootjesdagen vind je een overzicht van alle Slootjesdag-activiteiten in het hele land. Bestel hier meteen de IVN zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op die je zelf in de sloot kunt zoeken.

>>BEKIJK NU DE GLOEDNIEUWE TRAILER Disney-pixar coco <<

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s