Spannende Boeken Weken 9-25 juni 2017

Zinderende zomeravond, nachtbrakers op straat, je schrikt op van een dierengeluid, geritsel om je tent, je vakantie begint goed met een spannend boek. De Spannende Boeken Weken zijn afgetrapt met de bekendmaking van de winnaar van de Gouden Strop,  Felix Weber met zijn boek Tot stof (Boekerij) en de Schaduwprijs: Jan Van der Cruysse voor zijn thrillerdebuut Bling bling. Diamantroof in Delhi (Davidsfonds)

Door het hele land worden er activiteiten in boekhandel of bibliotheek ontplooid ter promotie van het Nederlandse spannende boek. De organisatie ligt in handen van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en NBD Biblion. Zo zijn er signeersessies en optredens van toonaangevende auteurs. Naast een tournee van Deon Meyer wordt er een spannende schrijfwedstrijd georganiseerd.

De Spannende Boeken Weken heeft zijn eigen en speciaal voor dit evenement geschreven geschenk. Indien je in een deelnemende boekhandel voor minstens 12,50 euro uitgeeft aan een Nederlands boek, dan krijg je ‘De vrouw in de blauwe mantel’ van Deon Meyer cadeau.De vrouw in de blauwe mantel

Net als het kijken van een spannende film, lees ik graag een thriller. Vooral de Nederlandse jeugdthrillers van de laatste tijd vind ik steengoed. Lees mijn recensie van ‘Vals nest’ 13+ jeugdthriller van Beatrijs Peeters. De personages zijn net als de beoogde lezersgroep jong van geest en staan midden in het leven. Ook is het een relatief nieuw genre die niet binnen klassieke thema’s hoeft te blijven. Zo is er naast een spannende achtervolging ook ruimte voor sexting en sociale media. Dit alles geeft voor mij een extra spannende dimensie.

Lees of schrijf jij graag een spannend boek?

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s