Onze vakantie, een midweek Center Parcs Erperheide

Linda~ Begin mei zijn we met ons gezin een midweek afgereisd naar Peer in Belgie waar een prachtig park van Center Parcs ligt, genaamd Erperheide. We kozen er voor om de week na de meivakantie te gaan aangezien onze tweeling van 3 nog niet naar school hoeft. Gelukkig kon mijn man ook buiten de vakantie vrij krijgen aangezien zijn college wel al gebonden is aan de schoolvakanties van zijn kinderen. Dat zorgde ervoor dat we konden boeken met korting. We kregen extra korting doordat we de optie “Familiekorting” aan konden klikken. Hiervoor kom je in aanmerking wanneer je minimaal 1 kind jonger dan 13 jaar hebt. Dit zorgt voor een korting van 20% dus dat is best leuk. Op dat moment konden we voor een leuk bedrag upgraden naar een Premium Cottage en dat hebben we gedaan. Hierdoor mochten we zelf de locatie van de cottage kiezen, mits beschikbaar. Wij kozen een cottage dicht bij de Aqua Mundo en Baluba, een groot indoor Speelpaleis waar ik zometeen meer over vertel. Onze cottage was van alle gemakken voorzien. We hadden allemaal boxspringbedden en op onze kamer was een tweede tv die manlief welgeteld 2x 5 minuten gebruikt heeft 😉 Daarnaast was er ook aan mij gedacht want er was een ligbad en dat is echt genieten aangezien we die thuis helaas niet hebben. Verder was er een magnetron, een koelkast met klein vriesvakje en een vaatwasser wat toch wel handig was.

Op het park was voor de kinderen erg veel te beleven zowel binnen als buiten. Om te beginnen was er het zwembad, de Aqua Mundo. Alles was zoals we van Center Parcs gewend zijn in Subtropische stijl. Voor kinderen was er een geweldig peuterbadje met een heus kasteel die twee trapjes en twee glijbanen had. midweek Center Parcs ErperheideErg stoer volgens onze tweeling. Naast het kasteel waren er in het peuterbadje nog een iets groter glijbaantje en een watervalletje waar ze hun bekertjes, emmertjes en ander speelgoed mee konden vullen. Echter was dit voor kinderen niet het enige want er was nog een ander gaaf zwembad speciaal voor kinderen waar ik helaas geen foto van gemaakt heb. Inmiddels heb ik daar spijt van want dan kon ik het jullie laten zien. Het was een soort rondlopend riviertje waar de kinderen in konden zwemmen en spetteren, maar in het midden was er een soort zandstrandje gemaakt waar ze lekker met zand konden spelen. Het was erg grappig om te zien en er werd door veel kinderen dankbaar gebruik van gemaakt. In de Aqua Mundo waren uiteraard ook een golfslagbad en verschillende glijbanen waaronder een familieglijbaan. De stroomversnelling was iets wat onze tweeling erg leuk vond om te doen. Je kon dan onder een waterval door, of er langs net wat je wilde. Op de dagen dat het warm weer was zijn we zelfs even buiten gaan zwemmen waar ook weer vanalles te zien was. Voor de mensen die af en toe van extra warmte hielden was er een heerlijk warm bubbelbad. In het zwembad werden regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd waar je je voor op kon even als je wilde.

Zoals ik al zei was er op het park een heel groot indoor speelparadijs te vinden genaamd Baluba. Het was echt een paradijs voor de kinderen en stiekem ook wel voor de ouders. Er was een groot deel in het midden wat deels afgesloten was waar de kinderen (zachte) balletjes konden schieten, gooien of lekker in konden liggen. Dat was een waar feest voor jong en oud want iedereen deed daar fanatiek mee. Zowel de kinderen als ouders maar ook opa’s en oma’s. Verder was er en complete hoek met een groot aantal glijbanen waar de kinderen veilig zelf op konden klauteren en glijden zonder dat je er als ouder zijnde buikpijn van zou krijgen. Alsof het allemaal nog niet genoeg was waren er trampolines, een bouwhoek waar de kinderen met grote lego-blokken in verschillende maten konden bouwen, een springkussen, trampolines en een soort vulkaan. Hier konden de kinderen tegenop klimmen om zich vervolgens lekker naar beneden te laten glijden. Wat de kinderen hier het allerleukste vonden… de mega ballenbak. Deze ballenbak was zo groot dat je er met tig volwassenen in kon en dan nog ruimte had. Het was dus niet vreemd dat wij door de kinderen uitgenodigd werden om mee te komen zwemmen en spelen tussen de ballen in de ballenbak. Naast deze ballenbak was er nog een soort apenkooi waar het voor de ouders erg krap zou zijn om mee te klimmen maar waar een soort zachte tribune gebouwd was zodat je er wel gezellig bij kon zitten.midweek Center Parcs Erperheide1

Op het park was ook nog een kinderboerderij te vinden waar wij elke dag een paar keer gingen kijken aangezien onze kinderen dol zijn op dieren. De babygeitjes waren zeker de favoriet net als de eendenkuikentjes. Ze hadden allemaal een hoog aaibaarheidsgehalte. Bij de boerderij stond een tractor waar de kinderen op konden klimmen zodat ze zich even een echte boer voelden. Regelmatig kon je je kind daar (tegen betaling) op een pony laten rijden. Dit hebben wij deze vakantie overigens niet gedaan maar het is zeker een aanrader aangezien je dit ook kan boeken met evt activiteitenvouchers die je soms bij een boeking krijgt.midweek Center Parcs Erperheide2

Door het hele park waren een groot aantal speeltuintjes te vinden waar de kinderen zich helemaal uit konden leven als het buiten droog was. Zoals je kunt lezen was er echt heel veel te doen op het park dus voor vervelen krijg je de kans niet. In de Market Dome was een supermarkt waar je je boodschappen kon doen of waar je lekker uit eten kon gaan. Wij hebben deze vakantie alle dagen zelf gekookt dus de supermarkt was ideaal. Aangezien we van huis al verschillende boodschappen meegenomen hadden hoefden we niet meteen de eerste dag al naar de supermarkt wat ook weer scheelt in de portemonnee. Wat wij wel gedaan hebben is thuis tussendemiddag al warm eten en daarna zijn we weggereden richting Erperheide aangezien we toch pas om 15.00 in het huisje konden. Zo hoefden we ’s avonds niet meer te koken en hoefden we alleen nog maar brood te eten.

Heb jij nog tips voor leuke vakantieparken?

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s