ModderDag 29 juni 2017

In de modder spelen, onze dochters vinden overal modder. 20170618_161356Zelfs als je denkt dat er wit zand op een strandje ligt, dan scheppen ze net zo lang door tot ze aan de zwarte aarde komen. Onze kleuter komt dagelijks met zwarte handen en voeten uit school, ze speelt dan op het schoolplein ‘in het bos’ onder de bomen met zwart zand. Gelukkig heb ik jaren geleden alle witte meisjeskleding weggeven op de lokale weggeefhoek: niet te doen!

ModderDag

Het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) volgt de datum van International Mud Day dat jaarlijks op 29 juni valt, behalve als dit in het weekend valt. Ze roepen samen met landelijke partners, als Aviko en Tauw (een Europees advies- en ingenieursbureau) een ieder die met kinderen omgaat zich aan te sluiten bij dit initiatief en ondersteunt dit ook met materiaal. Als basisschool, wijkteam, BSO of ander kind gerelateerde dienst kan je je activiteit aanmelden, maar ook waterschappen en campings sluiten zich aan. Al deze ModderDag locaties staan in een handig overzicht. De kans dat je kind mee kan doen wordt ieder jaar groter door de toenemende animo. In totaal deden in 2016 al 125.440 kinderen op 3.037 locaties mee aan ModderDag. Zeg nou zelf: Wat is er nu leuker dan met modder spelen?

ModderDag 1

ModderDag in de buurt?

Helaas, alleen onze lokale Buitenschoolse opvang organiseert een besloten activiteit. Onze kinderen zitten niet op de opvang, maar niets houdt ons tegen om even lekker modder te gaan scheppen in ons favoriete Speelbos met waterpomp boven op een heuvel. Ook zijn er tal van mogelijkheden met modder te bedenken in je achtertuin. Zin in een kommetje heksensoep toevallig?

Deel hieronder gerust je modderspeeltips!

Bron foto: Facebook.com/ModderDag

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s