Stabilo education

“Een leesbaar, vlot en soepel handschrift is belangrijk voor de schoolprestaties. Kinderen met een goed ontwikkelde schrijfmotoriek leren beter en makkelijker schrijven. De oefenboekjes schrijfmotoriek van STABILO education helpen kinderen om zich spelenderwijs voor te bereiden op het leren schrijven.” Lees ik op de eerste pagina van dit veelbelovend boekje.

Als moeder van vier kinderen die de slordigheid van mij in tienvoud hebben gekopieerd is het goed hier bij stil te staan. Slordigheid is namelijk niet alleen terug te zien in de rondslingerende bergen troep, maar ook in het handschrift. Een lading discipline maar vooral een goed voorbeeld en de juiste basis zijn dé start voor een net handschrift. Maar wat is eigenlijk die juiste basis?

Voor een goede basis zijn een aantal dingen belangrijk. Hierbij kun je denken aan een juiste schrijfhouding (rechtop zitten, schouders ontspannen, juiste hoogte van tafel en stoel, voete op de grond, enzovoorts). Maar ook een juiste pen-greep is belangrijk als basis.

Als dit eenmaal goed is aangeleerd (tijdens het kleuren en ontdekken van letters en cijfers maken bijvoorbeeld) kun je verder met de volgende stappen. In dit boekje staan verschillende opdrachten om het oefenen te bevorderen. Zo kan een kind zigzaglijnen tekenen in een rondje, mogen kinderen letters volgen in lijnen en verschillende vormen maken met een Letter (bijvoorbeeld heel groot, heel klein, heel breed, heel smal, heel hoog…).

Meer informatie over STABILO education en waar de oefenboekjes verkrijgbaar zijn:
www.stabilo-education.nl – education.nl@stabilo.com

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s