Reclame

Overal om je heen is er reclame. Soms kleine subtiele dingetjes en sommige grote borden waar je niet om heen kunt. Persoonlijk merk ik aan mezelf dat ik me steeds vaker ga irriteren aan alle ongewenste reclames waar ik aan bloot gesteld wordt. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe jij hier tegen aan kijkt. Maar voor je je mening geeft vind ik het wel leuk als je het hele artikel leest en aan kunt vullen. Wellicht dat bedrijven hier dan op in kunnen spelen. Want hoe fijn zou het zijn om reclame op maat te krijgen?

Bedrijven maken reclame om diverse redenen. Zo willen ze graag naamsbekendheid, product bekendheid (bijvoorbeeld een nieuw product promoten) of een betere verkoop van de seizoensgebonden producten. Denk maar eens aan aan asperges die tijdelijk verkocht worden. Uiteraard zijn dit maar een drietal voorbeelden en zijn er nog veel meer te bedenken.
Reclame kan op meerdere manieren geuit worden. Dat kan o.a. via:
– Etherreclame, dat is Reclame op tv of radio.
– Persreclame, dat zijn advertenties in kranten en tijdschriften.
– Point-of-purchase reclame, dat is reclame in de winkel zelf.
– Directe reclame, hierbij is de reclame-uiting zelf het medium. Bijvoorbeeld de Allerhande van AH.
– Direct mail, dat is reclame per post die geadresseerd is. Bijvoorbeeld Staatsloterij
– Websites – en dan heb je nog reclame op websites. Bijvoorbeeld bij ons op Thuisleven, ofschoon Thuisleven voornamelijk uit niet gesponsorde artikelen bestaat.

Kortom er is altijd wel een manier waarop er reclame geuit kan worden. En zodra je het huis uit gaan wordt je er al aan bloot gesteld. Kijk maar eens op de auto van jezelf, de buren en de buren daarvan. Zie je dat prachtige logo? Driemaal raden waarom die op de auto zit…
Als je eenmaal in je auto stapt en je gaat een stukje rijden kom je allerlei borden tegen onderweg. De meesten zijn borden die naast de weg staan, maar dan heb je ook nog billboards en zelfs merken/logo’s op een paal die meters hoog gestationeerd zijn om zelfs op verre afstand op te vallen (denk maar aan Mc Donalds en Ikea).

Eigenlijk, als je goed om je heen kijkt, zie je echt ó-vé-rál reclame! Zelfs als je een week ziek bent ontkom je er niet aan. Reclame op tv, reclame op internet en zelfs reclame in de bus. Ik heb dat laatste eens een maand lang opgespaard en het resultaat was een overvolle bananendoos. En dan te bedenken dat iedereen dat om mij heen ontvangt.

Persoonlijk vind ik het allemaal wat te ver gaan. Een vrouw die groot in lingerie afgebeeld wordt (billboard formaat), vind ik storend. Een overvolle bananendoos aan papierwerk, vind ik storend. Tientallen borden langs een weg van slechts 1 km. vind ik storend!
Ik vind het niet alleen storend vanwege de grote overvloed aan reclame maar ook omdat het milieuvervuilend is en het afbreuk doet aan de natuur. Want laten we heel eerlijk zijn, om je heen wil je graag natuur zien. Overigens is het ook een feit dat de vele borden met reclame afleidend werkt voor de bestuurder. 

Kortom minder reclame zou prettig zijn!

Ik ben benieuwd hoe jij als lezer hier tegen aan kijkt? Vind je de hoeveelheid reclame goed, zie je liever meer of juist minder reclame en hoe zou dat dan bereikt kunnen worden?

Advertenties

3 comments

  1. Graag minder reclame . Vooral de reclame die je ziet vóór Uitzending Gemist vind ik storend. Wij hebben een neenee sticker. Scheelt al enorm veel papier. Toch presteren sommigen het nog op een folder in je brievenbus te gooien. Wat ik ook héél irritant vind ik reclame aan de deur, een nieuw dak, nieuwe kozijnen, goot schoonmaken, container schoonmaken, energie, enz.enz. Arrogante mannetjes aan de deur …:S

    Liked by 1 persoon

  2. de folders kijk ik wel graag omdat me dat op een of andere manier minder energie kost voor mijn ogen dan online reclames afspeuren. Wel vind ik het een verspilling zoals je zegt al die extra dozen, folders die gaan over gootsteen reinigen enzo. Ik ben wel blij dat ze dat telefoonboek afgeschaft hebben om bij iedereen naar binnen te gooien. Dat was pas een verspilling.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s