Speciaal vóór en dóór kinderen en tieners: het Kindercorso! Onderdeel van Varend Corso Westland op 4, 5 en 6 augustus 2017

Aankomende zomer viert Varend Corso Westland op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus haar 20-jarig jubileum op de wateren in en rondom Westland. Niet alleen Varend Corso Westland viert een jubileum, ook het Kindercorso, speciaal voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Dit jaar is er zelfs een speciale ‘tiener’-boot voor tieners van 12 tot en met 18 jaar. De boten van het Kindercorso varen voor het vijfde jaar op rij voor het corso uit en  zijn helemaal ontworpen en opgemaakt door kinderen.

Kindercorso
Voor de vijfde keer is een kindercorso aan de stoet van het Varend Corso toegevoegd. De 8 boten van het kindercorso is een verrijking voor het corso waarmee ook de jongere deelnemers van 8 tot 14 jaar een eigen plekje hebben te midden van de overige boten. Dit jaar zal voor het eerst een speciale ‘tienerboot’ voor 12 t/m 18 jarigen meevaren met het corso. De vletten voor het kindercorso worden door de scouting ter beschikking gesteld. De kinderen bedenken zelf het ontwerp en versieren ook zelf hun boot. Tijdens het hele corsoweekeinde zijn de 8 boten van het kindercorso te bewonderen op de Westlandse wateren.

Kindercorso cms.jpg

Feest op het water én de wal
Het thema van Varend Corso Westland is dit jaar ‘Be Happy!’, dus blijdschap, feest en vrolijkheid gegarandeerd. Voor de jubileum editie dit jaar heeft niemand minder dan Dennie Christian een heuse Varend Corsosong gemaakt. Dennie is tijdens het corso vanzelfsprekend te zien en te horen met zijn corsosong. Varend Corso Westland is een familie-uitje voor jong en oud, dat bovendien ook nog eens gratis te bezoeken is! Vorig jaar waren er meer dan een half miljoen bezoekers die de boten en hun prachtige versiering kwamen bewonderen tijdens het driedaagse spektakel op het water en op de kade.

Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water, want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken.

Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl.

Blijf op de hoogte van Varend Corso Westland!
Website | Facebook | Twitter

Advertenties

3 comments

  1. Leuk, dit is toch in Den Hoorn/Delft?
    Daar wonen mijn vader en zijn vrouw langs… (grens Den Hoorn/Delft) … zal kijken of we die kant nog op gaan…vorig haar logeerden er 2 van mijn meiden daar op dat moment en heb ik er foto’s van gezien…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s