Onnodige negativiteit in een mensenleven

Je hebt van die dingen waarbij je je afvraagt waarom het uitgevonden is of waarom het bestaat. Ik som vandaag eens een aantal van die onnodige negativiteit op die een mensenleven kan treiteren.

Oorlog
Een oorlog brengt veel ellende met zich mee. Zo vallen er gewonden en worden complete families uit elkaar getrokken door de velen die overlijden. Kortom een hoop onnodige negativiteit die niet alleen een nare invloed heeft op de mensheid, maar ook op de dieren en de natuur.

Muggen
Ze zullen vast een doel hebben in hun leven, bijvoorbeeld voer zijn voor grotere dieren. En daar heb je het dan ook alles mee gezegd. De combinatie muggen en de mens is namelijk zeer irritant!

Jeuk
Er is ooit een onderzoek geweest wat erger is. Jeuk of pijn. Daaruit blijkt dat jeuk velen malen erger is dan pijn. En tegenwoordig met alle pijnmedicatie sluit ik mij daar geheel bij aan (niet gesproken over zenuwpijnen).

Die witte dingetjes aan een mandarijn/sinaasappel
Lekker een mandarijn eten en je hebt meer draadjes of pit in je mond dan vrucht. Datzelfde geld voor een sinaasappel. Waarom?

Klagers over het weer
In de zomer is het te warm, in de winter te heet, de lente is te wisselvallig en de herfst is behoorlijk winderig 😂. Het is ook nooit goed voor sommigen . En bij een groot deel van die klagers denk ik dan vaak zoek een plek op aarde waar het je wel bevalt en ga daar dan heen  hoef je mij ook niet meer lastig te vallen met dat domme gezever. Alsof ik de natuur kan veranderen?

Geloof
Begrijp me niet verkeerd, ik vind geloof an sich best iets moois. Samen komen, elkaar horen, vaste rituelen… ik snap best dat er veel mensen steun aan hebben.
Maar de afpersingen van geld, het misbruiken van mensen en het bij elkaar komen op een bepaalde dag en een bepaalde locatie is een tikkeltje idioot in mijn ogen. Zeker als je vervolgens dood gedrukt wordt door de menigte (iets met Mekka).
Hoeveel mooier was het geweest als er slechts één geloof was, zodat we allen dezelfde normen en waarden hadden… 

Belasting
Een nieuwe belastingstelsel zou niet zo gek zijn! Iedereen hetzelfde percentage laten betalen. De mensen die keihard gestudeerd hebben worden nu toch wel redelijk gekort met allerlei belastingen. Best raar eigenlijk dat je gestraft wordt voor je werk. Terwijl de mensen die liever lui dan moe zijn op de bank zitten en een uitkering trekken.
Een gelijkheid voor iedereen zou ik dus zeker niet zo slecht vinden. Mensen die nu goed verdienen zullen het dan royaler hebben, gaan luxer leven en ook meer uitgeven. Er zal meer werkgelegenheid komen. Immers zou jij als je €50.000 op je rekening hebt staan zelf in de tuin gaan werken of huur je dan iemand in?

Wat vind jij een onnodige negativiteit voor de mens?

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s