Kindvriendelijk restaurant- ‘buiten in de kuil’ Lage Vuursche

En waar fietsen we nu weer langs in de bossen van de Lage Vuursche? Een restaurant van twee verdiepingen op het recreatieterrein ‘De kuil van Drakenstein’ …. ‘Buiten in de kuil’ heet het restaurant en het bestaat ruim een jaar. We fietsen al gillend de steile helling af de kuil in.

Buiten in de kuil

Vanuit de kuil lopen we de helling op om op het steigerhouten terras van ‘buiten in de kuil’ aan te komen. Het terras is druk bezaaid met mensen. De kinderen zwermen als bijen om het terrein en komen af en toe aanvliegen om een slokje drinken. 20170730_170031Op de grond liggen houtsnippers, dat loopt lekker. De sfeer is ontspannen en tegelijkertijd actief. Er komen wandelaars, fietsers, ruiters en tal van mensen die hun hond of kind(eren) uitlaten. We nemen plaats op een loungebank van pallets met kussens. Onze bestelling wordt vlot opgenomen en uitgeserveerd. De meisjes twijfelen en worden op de twee glazen kannen gewezen, tot ze het zeker weten kunnen ze water met citroen of munt drinken. De meisjes gaan op onderzoek uit en kiezen later voor een zelf bereide bosvruchten smoothie dat geserveerd wordt in een glazen jampotje met rietje.
Naast ons zitje pruttelt een big green egg, dat ruikt lekker. De menukaart staat vol met verrassende gerechten en in de zomer wordt er dagelijks een vers gerecht bereid. Het bedienend personeel loopt af en aan met planken vol borrelhapjes als chips met dip, de broodplank of nachos. Stuk voor stuk vrolijke, opgeruimde mensen waar je van kunt merken dat ze dol zijn op het werken op deze werkplek zo midden in het bos.

Het zakkende middagzonnetje draait over het terras en we verhuizen naar een steigerhouten picknickset. Ruimte genoeg voor ons en we kunnen uitkijken over de kuil. We zien de meisjes voetballen met andere kinderen, geconcentreerd balanceren over een touw dat gespannen is tussen twee bomen, slepen met takken, struinen of heen-en-weer rennen. Commotie alom, ze vinden een kikker ….
Op de begane grond, in de kuil, staan meerdere picknickbanken met een buitenkookpot en pizza-oven. Op woensdag in de zomer worden daar pizza’s bereid en geserveerd, wat een avontuur!

Binnen in de kuil

Binnen in ‘buiten in de kuil’ is een prachtige open keuken. Er zijn verschillende soorten tafels en over de gehele breedte van het restaurant kan je genieten van het zicht over de kuil met bosrand. Met een trap naar beneden kom je uit bij de toiletten, daar zie ik de flyer hangen van het Houthakkersfeest 2017. Neem voor de mooie foto’s van binnen, het menu en de mogelijkheden een kijkje op de site van ‘buiten in de kuil’. Het recreatieterrein is met de auto te bereiken en ligt aan de verbindingsroute van fietsknooppunt 90-63

Eet jij graag buiten?

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s