Thema pesten- ‘Ronny en het grote spinnenweb’

Uitgeverij BLOP is een ideële uitgever en brengt kinderboeken uit met een maatschappelijk thema. Ook worden er hoge eisen gesteld aan vormgeving, uitstraling en kwaliteit van het boekwerk. Blij verrast vond ik na onze vakantie ‘Ronny en het grote spinnenweb’ in onze brievenbus. In onze één-na-laatste vakantieweek ben ik er eens voor gaan zitten samen met de schoolmeid van 7 jaar.

‘Ronny en het grote spinnenweb’Ronny en het grote spinnenweb

Ronny is een klein bosspinnetje, de kleinste van zijn negenenveertig broertjes en zusjes. Daar wordt Ronny mee geplaagd. Ronny heeft grootse dromen voor een klein spinnetje. Hij wil graag een GROOT spinnenweb weven en zijn spinnenmoeder steunt hem daarin. Ronny moet een aantal hindernissen overwinnen om zijn droom uit te laten komen. Een hinderlijke storm houdt hem niet tegen. Over de gevolgen van een groot spinnenweb heeft hij niet zo goed nagedacht …

Samenlezen

Een fel paars voorblad siert het herfstige kinderboek met harde kaft op. Naast pagina grote prenten wordt het boek gevuld met een groter lettertype dan anders. Dat vind onze schoolmeid prettig. Ook het omslaan van de dikke glanzende bladzijden gaat haar vlot af. Eigenlijk griezelt ze een beetje van spinnen, maar Ronny lijkt haar daarvan af te leiden. Regelmatig worden de hoekjes van de pagina’s opgesierd met een spinnenwebje, gaandeweg het vorderen van het verhaal schrikt het haar niet meer op. De 48 bladzijden zijn opgedeeld in 13 kleine hoofdstukjes. Soms overweldigd het aantal woorden en letters haar en lees ik een stuk. Dan wil dochterlief het touw weer in handen nemen. Blijkbaar is ze nieuwsgierig naar het verloop en de afloop van het verhaal, dat in kleine stapjes vordert. Er wordt gebruik gemaakt van herhaling, dit maakt de boodschap heel begrijpelijk.

Boek informatie

Dit is het eerste kinderboek van auteur Anthonie Holslag, antropoloog bij de UvA. Gidion van de Swaluw is kunstenaar, hij heeft Ronny en het verhaal handen en voeten gegeven. ‘Ronny en het grote spinnenweb’, 6-9 jaar, Uitgeverij BLOP 2017, is te koop voor 12,25 euro.

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen*

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s