University Games: LOCO met spelregels

Communiceren is van levensbelang. Niet alleen voor de mens maar ook voor dieren. Een groot deel van deze communicatie is bewust. Zo kunnen er geluiden worden gemaakt om indruk te maken op je (eventuele toekomstige) partner (nageslacht). Maar er zijn ook geluiden die gemaakt worden om te laten horen dat er voedsel is, voor gevaar of juist voor de gezelligheid.
En dan zijn er nog allerlei geluiden die gemaakt worden zonder opzet. Zoals het kletteren van een plasje, het geritsel van gras, niezen, hoesten, boertje een windje en wat al niet meer. Echter de geluiden die wij de kinderen leren zijn geluiden als de “miauw” van een kat, de “boe” van een koe en de “waf / blaf” van een hond. University Games heeft hier een leuk en leerzaam spel voor: LOCO.

LOCO
Loco is een leuk en leerzaam spel voor kinderen van een leeftijd van 5 jaar. Het spel is te spelen met 2 tot 4 spelers en duurt ongeveer 15 minuten. Dankzij het handige blik waar het spel in zit is het tevens een ideaal spel om mee te nemen op vakantie. Sterker nog, door het karton uit het blik te halen heb je zelfs plek over om andere spellen erbij te stoppen zodat je een vol spellen-vakantieblik hebt. De kinderen hier zijn dol op het spel en spelen het dan ook met regelmaat. Thuis, bij familie of op het vakantieadres. Maar niet onderweg, je hebt namelijk een tafel nodig om op te dobbelen en de kaartjes op te leggen.

Het spel (spelregels)
Voor je het spel begint dien je de stickers op de dobbelsteen te plakken. Elke volgorde van plakken is juist. Vervolgens schud je de kaarten en deel je aan elke speler 10 kaarten uit. Vervolgens legt de speler de kaarten met de dierenkant naar boven op tafel voor zich. De rest van de kaarten (die dus niet uitgedeeld zijn) worden op een stapel met de dierenkant naar beneden neergezet.
Het spel kan nu beginnen. De jongste speler mag als eerste de dobbelsteen rollen. Vervolgens zoeken alle spelers de kaart die overeenkomt met het dier dat aangegeven staat. Zodra een speler de juiste kaart(en) heeft roept hij het snelst het dierengeluid (miauw, kwaak, ia, woef). De speler die als eerst roept, mag de kaarten van het dier dat overeenkomt met de dobbelsteen opzij leggen. Wie heeft als eerste al zijn kaarten weggespeeld?

De uitgebreide spelregels staan in de handleiding die bijgeleverd is in het spel.
Loco is o.a. te koop bij Bol.com voor €11,99

Welk dierengeluid kan jou kind goed nadoen?

*** Voor dit artikel ontvingen we een recensie exemplaar ***

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s