Interieur mogelijkheden met steigerbuizen en steigerplanken

“Als ik toch eens handig was, dan …. zou ik unieke meubels maken van losse steigerplanken“, droomt deze kleindochter van een timmerman hardop. En niet alleen mijn opa zaliger was timmerman trouwens, ook mijn oom en mijn eigen broer. Maar als ik toch eens handig was, dan zou ik iets moois willen maken van steigerhout. Wat zou ik daar van genieten, helemaal zelf gemaakt. Het zou ook nog eens een uitkomst zijn in ons appartement met afwijkende maten en niet-haakse hoeken. Ook de degelijkheid van het steigerhout zou een groot pluspunt zijn met drie ruige, klimgrage dochters in huis.

Steigerhout niet alleen geschikt voor buiten

Regelmatig zien we buiten bij een restaurant of op een terras mooie robuuste stoelen, banken en (picknick)tafels gemaakt van steigerhout planken. Soms opgeleukt met wat kussens, maar vaker helemaal niet. Naar verloop van tijd krijgt het steigerhout een mooie doorleefde kleur, helemaal als het veelvuldig gebruikt wordt. Wist je dat er eventueel in combinatie met steigerbuizen van steigerplanken ook veel moois te maken is voor binnen. Ik zet een aantal mogelijkheden op een rijtje:

 • Wandmeubel met planken van steigerhout en frame van steigerbuis. Te bevestigen aan de wand of zelfs aan het plafond;
 • Kapstok met hangers aan de gegalvaniseerde steigerbuizen;
 • opstapje of krukje;wandmeubel steigerhout
 • (kinder-)bed of bedbank;
 • (kleding-)kast;
 • televisie meubel;
 • tijdschriftenrek;
 • salontafel, eventueel op wielen;
 • eettafel;
 • bar en/of statafel met krukken;
 • bureau;
 • (speelgoed)kist, kan ook op wielen;
 • hondenmand, een ombouw om een hondenkussen;
 • een wandbord;
 • een (midden) hoogslaper;
 • een (halfhoge) vakkenkast;
 • een stoel of iets breder een love seat.

Werkbeschrijving en bouwtekeningen steigerhouten meubels

Wat nu het allermooiste is: verschillende werkbeschrijvingen en zelfs bouwtekeningen zijn te vinden op het wereld wijde web. Denk hierbij aan Pinterest, YouTube en aan de verschillende klusprogramma’s van televisie als bron van informatie of om je op een origineel idee te brengen. Het enige dat je nodig hebt zijn losse steigerplanken, eventueel wat steigerbuizen met buisklemmen en gereedschap om het steigerhout te kunnen bewerken. Als vanzelfsprekend zijn wat handigheid, geduld en een werkruimte ook een pré. Mocht het je ontbreken aan een werkbank dan is zelf dat van steigerhout te maken!

nieuwe steigerplanken

Ben jij eigenlijk handig?

Advertenties

6 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s